Zonguldak

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Karaduman:

15:02 13 Haziran 2016
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Karaduman:

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Yeni düzenlemeyle mesleki yeterlilik belgesine (SRC) sahip olan şoförler 66 yaşına kadar çalışabilecekler." dedi.

Karaduman, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak'ta şoför esnafının D4 belgeleriyle ilgili sıkıntıları olduğunu ve bu sıkıntılar nedeniyle kendilerine talepler geldiğini belirtti.

Geçtiğimiz ay 29702 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında ilgili yönetmeliğe değişiklik uygulandığını anımsatan Karaduman, şunları kaydetti:

"Zonguldaklı esnafımızın özellikle yeniden düzenlenmesini istediği D4 belgeleriyle ilgili olarak, yetki belgesi sahipleri için terminal kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Sorunun çözüme kavuşturulmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Yeni düzenlemeyle SRC belgesine sahip olan şoförler 66 yaşına kadar çalışabilecekler. Düzenlemeye göre daha önceden mesleği bırakmış ve vergi mükellefiyeti sona erenlerin vergi mükellefiyetliklerini yenilemeleri halinde mesleğe geri dönmelerinde kolaylıklar sağlandı. Vergi mükellefiyeti sona erdiği için yetki belgesi iptal edilenler, 1 Ağustos 2017'ye kadar müracaat etmeleri halinde yetki belgesi ücretinin yüzde 15'i tutarında ödeme yapmak suretiyle belgelerini alabileceklerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.