Zonguldak

Somalili öğrencilerin mezuniyet sevinci

16:50 18 Haziran 2016
Somalili öğrencilerin mezuniyet sevinci

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen eğitim programı kapsamında 2012'de Somali'den Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen ve lise öğrenimini tamamlayan öğrenciler, üniversite eğitimlerine de Türkiye'de devam etmek istiyor.

Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretim gören Somalili 17 erkek öğrenci, takdir belgesi alarak mezun oldu.

Öğrencilerden Mohamed Abdukalik Abdullahi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kendilerine okuma imkanı sağladığı için teşekkür etti.

Ereğli'de 4 yıldır öğrenim görme imkanı bulduklarını kaydeden Abdullahi, "Buraya ilk geldiğimizde nasıl yapacağımızı düşünüyorduk ama karşılaştığımız insanlar çok iyi insanlardı. Hepsi sıcakkanlıydı, bize iyi davrandılar." dedi. Ereğli'de iyi arkadaşlar edindiklerini ve dostlarının olduğunu anlatan Abdullahi, "Eğitim gördüğümüz 4 yıllık süre içerisinde iyi ilişkiler kurduk. Hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. İlçe halkına, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızla eğitimimizi tamamladık. Şimdi üniversite telaşımız başladı." diye konuştu.

Yabancı Öğrenciler Seçme Sınavı'na girdiklerini ve sonuçların açıklanmasını beklediklerini dile getiren Abdulkalik Abdullahi, "Türkiye'de üniversite hayatımızı da tamamlamak ve ülkemize dönmek istiyoruz. Önceden çok iyi Türkçe bilmediğimiz için zorluk çekiyorduk ama şimdi yavaş yavaş ilerlemeye başladık. Okulun ilk dönemleri teşekkür belgesi alırken şimdi takdirname aldık. Türk devletine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ramazan Karaoğlu da Somalili öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.