Zonguldak

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

16:35 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Akdemir, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısını yapanları kınadığını belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi yasa boğan, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin yanı sıra yaralanmasına sebep olan hain terörü ve işbirlikçilerini kınıyorum. Ülkemizi derinden etkileyen ve yasa boğan terör olaylarının bir an önce gerekli önlemler alınarak sona erdirilmesi ve tamamen bitirilmesi en büyük temennimizdir. Hain terör örgütünün amacı, birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Hiçbir zaman hainler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklardır."

MÜSİAD Zonguldak Başkanı Yılmaz da terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmayacağını vurguladı.

Terörün amacının korkutmak ve yıldırmak olduğuna dikkati çeken Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MÜSİAD ailesi olarak, Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanın da düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırılarının tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki, dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır. Terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.