Zonguldak

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

16:54 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Genel Maden İşçileri Sendikasınca (GMİS) Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğünün özelleştirileceği iddiasıyla yarın yapılması planlanan eylemin, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle ertelendiği bildirildi.

GMİS'ten yapılan yazılı açıklamada, sendikanın Genişletilmiş Başkanlar Kurulunun 27 Haziran'da gerçekleştirdiği toplantıda, TTK'nın özelleştirilmesi girişimlerinden vazgeçilene kadar eylem ve etkinlik düzenleme kararı alındığı belirtildi.

Bu karar doğrultusunda ilk eylemin yarın Madenci Anıtı önünde yapılmasının planlandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında 40'tan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 250'ye yakın kişi yaralanmıştır. Her şeyden önce dün meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu hain terör saldırısının ardından 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. Maden işçileri, sendikamız, Zonguldak halkı ve milletimizin bu kanlı terör olayına karşı gösterdiği duyarlılık nedeniyle yarın düzenlemeyi planladığımız eylem ertelenmiştir."

Bakanlık ve hükümet nezdinde girişimlerin sürdürüleceği kaydedilen açıklamada, "Ayrıca eylem ve etkinliklerimizi devam ettireceğiz." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.