Zonguldak

Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

16:14 13 Temmuz 2016
Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesine ilişkin itiraz dilekçesi verdi.

BBP Ereğli İlçe Başkanı Çelik, verdikleri itiraz dilekçesinin ardından Ereğli Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, takipsizlik kararı nedeniyle Ereğli Sulh Hakimliğine suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Helikopterin düşürüldüğünü ve bunların delillerle kanıtlandığını belirten Başkan Çelik, şöyle konuştu:

"Kazanın bir suikast olduğu ortada iken Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının tamamen etki altında kalarak, takipsizlik kararı vermesini kınıyoruz. Adaletin tecelli etmesi için vicdanlı, onurlu, kimlikli adaletin tekrar tesis edilmesi için yürekli hakim ve savcılar arıyoruz. Herkes bilsin ki, bir gün adalet onlara da lazım olacak. Biz, tamamen şüpheler giderilip aydınlatılıncaya kadar aileler, camiamız ve kamuoyu tatmin edilinceye kadar hukuk gereğini yapana kadar bu işin peşini bırakmayacağız."

Çelik, Ereğli Nöbetçi Sulh Hakimliğine verdikleri itiraz dilekçesinde verilen takipsizlik kararının kaldırılarak, mevcut deliller doğrultusunda yargılamanın yeniden yapılmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.