Zonguldak

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

15:51 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

BEÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, milletimin iradesine ve demokrasiye karşı yapılan çirkin ve kabul edilemez girişimi şiddetle kınadıkları bildirildi.

Özgürlüğün sesi olan üniversitelerin bu durumu kabul etmesinin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunu yapanlar milletimize hesap verecektir. Tüm üniversitelerimizi, millet iradesine, demokrasimize ve ülkemize karşı yapılmak istenen bu kabul edilemez girişime karşı çıkmaya, vatanımıza, bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz."

MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Yılmaz da demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçlerin bir kez daha harekete geçtiğini anımsattı.

Gücünü milletten almayan bir grubun darbe girişiminin meşru hükümeti alaşağı etme çabasının sonuçsuz kaldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tüm MÜSİAD üyelerini bu kalkışmaya karsı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz. Askerle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuçsuz kalacak, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkı bu anti demokratik kalkışma ile engellenemeyecektir. Herkes bilmelidir ki MÜSİAD olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız. Allah yar ve yardımcımız olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.