Zonguldak

"Demokrasi nöbeti"ne 11 çocuğu ve 23 torunuyla katılıyor

11:21 10 Ağustos 2016
"Demokrasi nöbeti"ne 11 çocuğu ve 23 torunuyla katılıyor

FERDİ AKILLI - Zonguldak'ta, 65 yaşındaki Hatice Eryiğit, FETÖ'nün 5 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kent merkezinde başlayan gösterilere, her gün 11 çocuğu ve 23 torunuyla katılıyor.

Türkiye'de 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül darbesi ve 28 Şubat sürecinde yaşananlara şahit olan, 11 çocuk ve 23 torun sahibi Eryiğit, darbe girişiminden bu yana her akşam ailesiyle kent merkezindeki Madenci Anıtı'nda "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 15 Temmuz'dan itibaren her akşam tutulan nöbetlere katıldıklarını söyledi.

Evden çıktığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını duyduğunu anlatan Eryiğit, "Çağrıyı duyar duymaz meydana indim. İlk gece sabaha kadar bekledim. O gün bugündür meydanlardayım. Gündüzleri evime namazımı kılmaya ve ihtiyaçlarımı gidermeye gidiyorum. Akşamları ise meydana geliyorum." dedi.

- "Beni yaratan Allah, onun cezasını verecek"

Eryiğit, insanlar meydanlardayken evde durmak istemediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Çünkü vatanım, milletim ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için meydana geliyorum. O ne zaman başımıza geldi, biz insan hayatı yaşamaya başladık. Benim 11 çocuğum ve 23 torunum var. Hep birlikte meydanlardayız. Çocuklarım ve torunlarımın yanı sıra meydanlarda bulunan herkes vatanına ve geleceğine destek çıkıyor."

"Biz vatanımızı kimseye teslim etmeyiz." diyen yaşlı kadın, "Öleceksek namusumuz ve vatanımız için ölürüz. Bu vatanı cuntalara teslim etmeyiz. Onlar Türk olamazlar. Biz Cumhurbaşkanımıza arka çıkmak için buraya geldik." diye konuştu.

Hatice Eryiğit, Erdoğan ve eşi Emine hanıma misafir olmak istediğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaşadıklarımızı ona ve eşine anlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızı bu cuntacılara yedirmeyiz. Amerika'daki hain onu kendi himayesine alamadı diye böyle hallere kalkıştı. Beni yaratan Allah, onun cezasını verecek. Bu vatanı kimseye teslim etmeyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.