Zonguldak

Bartın’daki sel

23:41 13 Ağustos 2016
Bartın’daki sel

Bartın Valisi Nusret Dirim, yaşanan sel afetine ilişkin "Ciddi bir maddi hasar var, bunun boyutu yarın sabahtan itibaren başlayacak hasar tespit çalışmalarıyla ortaya çıkacak." dedi.

Dirim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun yağışın ardından meydana gelen sel felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını ve devletim tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Köprü üzerinde sel suları nedeniyle bir otobüste mahsur kalan 47 ve cenazeleriyle Kastamonu’nun Cide ilçesine gittikleri sırada midibüste mahsur kalan 28 vatandaşın sağ salim kurtarıldığını ifade eden Dirim, "Yolcu taşımacılığı adına ciddi bir arter olan Kurucaşile ilçemize köprünün çökmesi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Yine yol güzergahının önemli bölümü de sel suyu altında kalmıştı. Tabi su çekilen yerler çamurla kaplı durumda. Şu an karayolları ve özel idare ekiplerimiz ilçeye alternatif bir yol için servis yolu araştırıyor. Çünkü yeni köprünün yapılması uzun zaman alabilir.” diye konuştu.

Bölgede evlerinde mahsur kalan vatandaşların olduğunu ve bununla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Dirim, şunları kaydetti:

"Bu vatandaşlarımız için ciddi bir mahsur kalma, hayati tehlike gibi bir durum söz konusu değil. Bölgemizde bir can kaybı ve yaralanma yok ama ciddi bir maddi hasar var. Bunun boyutu da yarın sabahtan itibaren başlayacak hasar tespit çalışmalarıyla ortaya çıkacak. Sel suyuna kapılarak denize sürüklenen araçlar var ama şu an kaç araç, hasarın boyutu nedir bir tahmin yapmak zor. Valiliğimizde kriz merkezi oluşturuldu, burada gerekli çalışmalar yapılıyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.