Zonguldak

1 Eylül Dünya Barış Günü

15:01 31 Ağustos 2016
1 Eylül Dünya Barış Günü

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdemir, mesajında, din, dil ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan kişi hak ve özgürlüklerinin sağlanması noktasında bireyler arası huzur ve mutluluğa ulaşmada barışın bir araç olduğunu belirtti.

Evrensel İnsan Hakları Bildirgesinin, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı ve demokrasiyi kurmayı başarmış devletlerin temel yasası olduğunu bildiren Akdemir, şunları kaydetti:

"Dünyadaki değişimin yakın izleyicisi olan Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinin öncülüğünde kıtalararası konumuyla dünya barışının sağlanmasında ve korunmasında önemli devletlerden biridir. Atatürk'ün izinde onun ilkesine sahip çıkarak özgürlükçü demokrasinin giderek önem kazandığı dünyada tüm insanların barış ve dostluk içinde yaşamlarını sürdürmesi en büyük temennimizdir. Ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün savaş ve terör örgütlerini kınıyor, herkesi barışa davet ediyorum. Çünkü insanların, huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulu barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamaktan geçmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.