Zonguldak

CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü

17:23 09 Eylül 2016
CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü

Zonguldak ve Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtına çelenk bırakan CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve partililer, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu.

Altun, burada yaptığı konuşmada, partilerinin hiç bir zaman ilkelerinden vazgeçmediğini ve büyüklüğünün sadece kuru iradeyi temsil etmekle sınırlı olmadığını ifade etti.

CHP'nin, genç Türkiye Cumhuriyetini 1945'te çok partili döneme taşıdığını, demokrasi kavramının gereklerini de yerine getirdiğini ifade eden Altun, şu bilgileri aktardı:

"Demokrasinin içini boşaltmak, laiklik çizgisinden vazgeçmek, parlamentoyu askıya almak, korku imparatorluğu yaratmaya çalışmak, devlet organlarını işlevsiz hale getirmek, yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplamak, anayasayı askıya almak, yurttaşlar arasında ayrışma ve bölmeye neden olacak tavırlar hiçbir zaman partimizce kabul görmemiştir ve görmeyecektir."

Turpçu da partilerinin 93 yıl önce Mustafa Kemal ve arkadaşlarıyla beraber kurulduğunu belirterek, "Yüzyıla yakındır bu temelleri sökmek için çok büyük saldırılar oldu. Bunların en büyüğü ise 15 Temmuz gecesinde yaşananlardır. Devletin içine sızmış bu örgüt kanlı darbe girişimi ile gün yüzüne çıktı." diye konuştu.

Daha sonra İsmetpaşa Parkı'na geçen partililer, İsmet İnönü Anıtı'na karanfil bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Ereğli de Atatürk Anıtında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve ardından anıta çelenk bırakıldı.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, törende yaptığı konuşmada, 93 yıl önce kan ve ateş cehenneminin ortasından bağımsızlık aşkı ve heyecanıyla çıkan milletin heyecanını yüreklerde yaşattıklarını kaydetti. Ocakçı, şöyle dedi:

"Biliyoruz ki, içinde bulunduğumuz bu zor zaman, 93 yıl öncesinde yaşananlardan daha zor değil. Bu inançla, CHP’nin her üyesi, dün olduğu gibi bugün de, Cumhuriyet ideali ve değerleri için çalışmaktadır. Biz herkesin özgür, mutlu ve refah içerisinde yaşadığı Türkiye için hep birlikte çalışacağız."

Törene, protokol üyeleri ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.