Zonguldak

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

14:12 19 Eylül 2016
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Zonguldak, Kocaeli, Bartın, Bolu ve Karabük'teki öğrenciler için de ders zili çaldı.

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk günüde tüm okullarda “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliği düzenlendi.

Alaplı Ahmet Zeki İlkokul-Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, öğretmenler ilk ders saatinde öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konulu konuşmalar yaparak broşürler dağıttı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik, tüm okullarda ilk ders saatinin konusunun, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" olduğunu anımsattı.

Öğrencilere 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgi sunumlar yaptıklarını ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

"Okulların açıldığı hafta olan 19-23 Eylül'de, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlik' programlarına yer verilecek. Yıl boyuna benzer birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Ayrıca öğrencilere okulun ilk günü demokrasi kitapçıklarını dağıttık. Kitapçıkta, bu süreçte sıkça duyulan sözcükleri açıklayan '15 Temmuz Sözlüğü', 15 Temmuz günü kronolojik olarak yaşananlar, milletin darbecilere karşı direnişi, şehitler ve demokrasi meydanlarının fotoğrafları yer alıyor. FETÖ'cü hainlerin bu vatanı nasıl bölmeye çalıştığı öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize anlatılacak ve 15 Temmuz hain darbe gecesi için hazırlanan klipler gün içinde öğrencilerimize izletilecek."

- Kocaeli'de öğrencilerden valiye ziyaret

Kocaeli'de ise yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve beraberindeki öğrenciler Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, ailelere ve yöneticilere hayırlı olmasını diledi.

Eğitimin temel ve en öncelikli meseleleri olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Her alanda ve her durumda hangi amacı istersek isteyelim, bu eğitimle başlıyor. Eğitimde en önemli hedefimiz ve yatırımımız içerik ve değerler noktasında özellikle okul öncesinden başlayarak her bir çocuğumuzun hayata hazırlanması, güvenli, mutlu ve bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızın yetiştirilmesidir." diye konuştu.

Güzeloğlu, Kocaeli'de 350 bini aşkın öğrencinin eğitim göreceğini vurgulayarak, "Temel anlamda bütün fiziki altyapılarımız, onarım ve yapım dahil tamamlandı. Bu yıl çok daha iddialıyız. Kocaeli, son 2 yılda Türkiye çaplı bir büyük başarı elde etti." şeklinde konuştu.

Çelik de Güzeloğlu'na eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

- Bartın'da 15 Temmuz fotoğraf sergisi

Bartın'daki Ağdacı İlkokulu'nda ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında çekilen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarının da yer aldığı sergi açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliğe, Bartın Valisi Nusret Dirim, İl Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Hüseyin Tamer Sinikkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Dirim, törende yaptığı konuşmada, okulların, çocuklar bulanmadığı zaman dört duvardan ibaret bir yer olduğunu söyledi.

Öğrencilerin geleceğe hazırlanması konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Dirim, "Bir ülkenin gücü, eğitilmiş insanların gücü ile orantılıdır. Bu anlamda ciddi bir potansiyele sahip bir ülkeyiz. Çocuklarımız bize milletimizin bir emanetidir. Milli ve manevi değerlerimiz ile çocuklarımızı donatarak, geleceğe en güzel şekilde hazırlamamız gerekiyor." dedi.

Öğretmenlerin öğrencilere anne-baba şefkati ile yaklaşması gerektiğini vurgulayan Dirim, şöyle konuştu:

"Türkiye ortalamasına göre çok ideal bir fiziki ortamımız var. Birebir öğrenciler ile ilgilenmeleri gerekiyor. Sadece açılışlara gelmeyeceğiz. Habersizce okullarımızı ziyaret edeceğiz. Eğitim öğretim sadece dershanelerden ibaret kalmamalı. Öğrencilerimizin bütün yönleriyle ilgilenmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizin yeteneklerine uygun projelerde öğrencilerimizi değerlendireceğiz."

Konuşmanın ardından, FETÖ'nün darbe girişimini yansıtan ve AA'nın fotoğraflarının da yer aldığı sergiyi inceleyen Vali Dirim ve beraberindekiler, daha sonra sınıfları gezdi.

-Bolu'da 48 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Bolu'da da 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Bolu Kent Meydanı'ndaki Anıtpark'ta düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Gerede ilçesinde Mustafa Çevikoğlu ve Halil Çevikoğlu İlkokulu ile Esentepe Ortaokulu'nda da etkinlikler düzenlendi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı konuşmada, bugünün, çocuklar ve toplum hayatına yeni değerler katacak, yeni nesillerin hayat yolculuğunda başarılı ve mutlu birer birey olmasına katkı sunacak bir dönemin başlangıcı olduğuna dikkat çekti.

Bolu'da 48 bin öğrenci ile 4 bin mili eğitim personelinin ders başı yaptığını anlatan Baruş, şunları kaydetti:

"24 okul öncesi, 77 ilkokul, 84 ortaokul ve 49 lisede bulunan 2 bin 393 derslikte eğitime başlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümetimizin eğitimde gerçekleştirdiği reformlar ve atmış olduğu adımlar sayesinde bugün Bolu'daki ilkokullarımızda öğrenim gören 14 bin 656 öğrencimizde sadece 254’ü birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmekte. İlkokul, ortaokul ve liselerimizde bu yıl itibarıyla 8 bin 546 öğrencimize taşımalı eğitim imkanı sağlarken bu öğrencilerimize aynı zamanda sıcak öğle yemeği imkanı da sunuyoruz. Aynı zamanda taşımalı eğitim kapsamında 310 engelli öğrencimizi de evlerinden araçla alarak durumlarına göre özel sınıflarda eğitim almalarını temin ediyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz de bu eğitim öğretim yılında il genelinde bulunan 222 okulda 48 bin öğrenci ile ders başı yapmanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "İkinci çocukluk döneminin başladığı yedinci yaştan itibaren tüm çocuklar bugün okula başlıyor. İlköğretim çocukların aile hayatından toplum hayatına adım attığı sosyalleşme sürecinin ilk basamağıdır. Bu nedenle eğitim öğretim faaliyetinin başladığı çocukluk dönemi öğrenmenin en kritik aşamasıdır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

- Karabük'te "İlköğretim Haftası, Şehitlerimiz ve Milli İradeye Saygı" yürüyüşü

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Karabük ve Safranbolu ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na, Milli Eğitim İl Müdürü Ali Köse tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karabük Valisi Mehmet Aktaş, diğer yetkililer, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla "İlköğretim Haftası, Şehitlerimiz ve Milli İradeye Saygı" yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşün sona erdiği Merkez Spor Salonu'nda ise öğrenciler tarafından tiyatro, spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu, şiirler okundu.

Köse, burada yaptığı konuşmada, yaz tatilinin öğrenci ve öğretmen için uygulamalı bir eğitim dönemi olduğunu, darbeyi, milli iradeyi ve ona sahip çıkmayı öğrendiklerini, hakimiyetin niçin kayıtsız şartsız milletin olduğunu daha iyi anladıklarını söyledi.

Tarihe tanıklık edercesine meydanlarda demokrasi nöbetleri tutuklarını ifade eden Köse, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise şifa dileyerek bugün kent genelinde dersbaşı yapan 37 bin öğrenciye tavsiyelerde bulundu.

Safranbolu ilçesinde ise Kaymakam Murat Bulacak, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından Altın Safran İlkokulu'nda öğrencilere FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi konulu konuşma yaptı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.