Zonguldak

Organ Bağışı Haftası

13:49 03 Kasım 2016
Organ Bağışı Haftası

İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, ülkede donör sayısının yetersiz olması nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Cin, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların tüm dünyanın olduğu gibi ülkenin de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığını aktaran Cin, şunları kaydetti:

"Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımızın, sağlık müdürlükleri, hastaneler, toplum ve aile sağlığı merkezlerine müracaatları halinde sistem üzerinden bağışları alınmaktadır. Ülkemizde 28 bin 405 hasta nakil için sıra beklemektedir. 2013’den bugüne kadar bin 403 beyin ölümü gerçekleşmiş, bunlardan sadece 321 aile hastasının donör olması için izin vermiştir. Bu veriden de anlaşılacağı üzere ülkemizde donör sayısının yetersiz olması nedeniyle birçok kişi maalesef hayatını kaybetmektedir. Bu bağlamda ilimizde yaşayan tüm yurttaşlarımızı organ bağışı hususunda duyarlı olmaya davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.