Zonguldak

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü

12:42 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çaturoğlu, mesajında, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirerek, tarihte "Çanakkale Geçilmez" destanının yazıldığı, bağımsızlık mücadelesinin altın harflerle işlendiği şanlı, büyük bir destan olduğunu belirtti.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin dünya tarihinin en büyük destanlarından birisi olduğu kadar Kurtuluş Savaşı'ndan cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda Türk milletinin verdiği en büyük varoluş mücadelesi olduğunu ifade eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Bugünün güçlü ve lider ülkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tohumlarını o gün Çanakkale'de attılar. Onların emaneti olan vatanımız bizim için kutsal bir mirastır ve ebediyen milletçe bu mirası omuzlarımızda taşıyacak, ülkemizin refahını, huzurunu, birlik ve beraberliğini sonsuza kadar muhafaza edeceğiz. Bunun için hep birlikte çok çalışacağız, üreteceğiz, hiç durmayacağız. Bugünlerde Avrupa'nın takındığı çirkin, ırkçı ve saldırgan tavra da Çanakkale ruhuyla karşılık vereceğiz. Çanakkale muharebeleri mazimize kahramanlığını, milletimize büyüklüğünü bir kere daha iade ederek Anadolu'yu aziz milletimiz için sonsuz vatan yapmıştır. Bizler de bu şuurla şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde daha aydınlık yarınlara taşımaya var gücümüzle devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.