Zonguldak

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

14:22 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Tosun, mesajında, 102 yıl önce yazılan destanı ve destanın tüm kahramanlarını hürmetle, minnetle yad ettiğini ifade etti.

Çanakkale destanının bin yıllık Türk tarihinin her anına damga vuran istiklal ve istikbali konusundaki kararlılığın, iman gücünün teyit edildiği yer olduğunu aktaran Tosun, şunları kaydetti:

"Tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir. Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Çanakkale'nin, savaşın herhangi bir cephesinin değil tarihin en büyük medeniyet mücadelelerinden birinin adı olduğu unutulmamalıdır. Bunun için Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale'de savaşan kahramanları Bedr'in aslanlarıyla mukayese etmiş, mezar taşı olarak başlarına Kabe'yi layık görmüştür. Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son 2 asırdır yaşadığı hüsrandan silkinişinin, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Çanakkale bizim için 102 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Bu nedenle Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.