Zonguldak

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

14:49 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaban, mesajında, vatanını ve milletin bekası ile bağımsızlığının yanı sıra özgürlüğü uğrunda canlarını bir an bile düşünmeden feda eden şehitleri 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Türk milletinin, tarih boyunca bağımsızlığından hiçbir zaman vazgeçmeyerek bunu bir yaşam tarzı olarak benimsediğini ifade eden Kaban, şunları kaydetti:

"Bu nedenle hiçbir güç ulusumuzu esaret altına alamamış, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı, varlığımıza, birlik ve beraberliğimize, yönelen tüm tehditleri saf dışı bırakarak ülkemizi büyük ve güçlü kılmıştır. Bağımsızlık ve özgürlüğün onurlu bir ulus için ne derece önemli olduğunu bilen yüce Türk milleti ve tarihi nice büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatark'ün liderliğinde başlattığı bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesinden, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde onuruyla çıkmış ve onurlu bir milletin bütün imkansızlıklarına rağmen, zorda kaldığı zaman neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bugün yaşam sürdüğümüz kutsal vatan toprakları, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Milletimiz, vatanımızın bağımsızlığı uğrunda canlarını ortaya koyan bağımsızlık ve özgürlüğümüzün yaratıcısı şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bizlere bıraktığı kutsal mirasa sahip çıkacaktır. Devletimiz vatanı uğrunda şehit olan kahramanlarımızın geride bıraktıkları değerli aileleri ve gazilerimize her zaman sahip çıkacak ve onların yanında olacaktır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları Cumhuriyetimizin yaşatılmasının teminatı olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.