Zonguldak

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

19:08 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yağız, mesajında, Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip Çanakkale Zaferi'nin vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda tüm imkansızlara rağmen nelerin başarılabileceğinin tüm dünyaya göstergesi olarak tarihin şanlı sayfalarında yerini aldığını belirtti.

Tarihe altın harflerle yazılı Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü heyecanla yaşadıklarını ifade eden Yağız, şunları kaydetti:

"Dönemin güçlü ülkeleri, güçlü silahlarına karşı vatan sevdası dışında silahları bulunmayan Türk Milleti'nin bugünlerinde önemli bir pay sahibi olan Çanakkale Zaferi, bugün de bizlerin en büyük gurur kaynağıdır. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor. 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.