Zonguldak

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

16:34 07 Nisan 2017
Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal silah saldırısı, Zonguldak'ta protesto edildi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan Zonguldak Sivil Toplum Platformu ve Memur- Sen Zonguldak İl Temsilciliği üyeleri, "Esed gitmeli zulüm bitmeli", "Esed'i desteklemekten vazgeç" sloganları atarak saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Zonguldak İl Başkanı Hasan Üstünkol, kimyasal silahlarla çoğu çocuk 150'nin üzerinde insanın katledildiğini söyledi.

"İdlib ne ilktir, engellemezsek ne de son olacak" diyen Üstünkol, "Hama'da, Halepçe'de, Halep'te yaptıklarını İdlib'de tekrar ettiler. Üç maymunu oynayan uluslararası toplumdan güç alarak vahşet galerisini büyütüyorlar. Esed'in yaşaması için kardelenleri kanla suluyorlar. Barış ve huzur güvercinlerini kanatlarından vuruyorlar." diye konuştu.

Üstünkol, katliamlara sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Suriye, emperyalizmin kapitalist ortaklarının yeni paylaşım sözleşmesini yazacakları ve imzalayacakları kanlı masasıdır. En çok kan akıtanın en çok payı aldığı bir kanlı sofradır. Kirli dünya düzeni, kendi hesaplaşmasını masumlar ve mazlumlar üzerinden yürütüyor. Bizim için ölümlerin konvansiyonel veya kimyasal olması arasında fark yoktur. Bizim için asıl olan 'Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir.' bakışıyla zulme direnmek, zalimi tarihin çöplüğüne göndermektir. Suriye halkı, vahşet karşısında ölü numarası yapan BM’nin ihanetine, insan hakları örgütlerinin sağırlığına ve dilsizliğine, ümmet sorumluluğunu taşımayan bölge ülkelerinin körlüğüne karşı da mücadele ediyor."

Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Osman Odabaş da, yaptığı açıklamada, Suriye'de işlenen insanlık dışı katliamların artarak devam ettiğini belirtti.

Katliamların canlarını yaktığını ifade eden Odabaş, "İdlib'de yaşanan insanlıktan nasibini almamış, gözünü kan, makam bürümüş olan zalim Esed ve onun aveneleri ülkelerinin enerjisine harcayacağı kimyasalları masum çocukların ve insanların üzerine atarak 100'ün üzerinde kişiyi katletti. Bizler adaletin, barışın, iyinin ve güzelin hakim olması için var gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.