Zonguldak

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

12:51 10 Nisan 2017
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Türk Polis Teşkilatının 172. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kaban, mesajında, devletin idari yapısında önemli bir yeri olan emniyet teşkilatının, ülkenin emniyet ve asayişin sağlanması, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünün ve temel hak ve özgürlüklerin korunması, yasaların titizlikle uygulanması gibi görevlerini, hukukun temel prensiplerine bağlı ve insan haklarına saygılı bir şekilde halkın güven ve desteğini de arkasına alarak başarı ve özveriyle yürüttüğünü belirtti.

Kaban, açıklamada şunları kaydetti:

"Toplumda barış, huzur ve güven ortamının tesis edilerek, sürdürülmesinde başarıyla görev yapan Emniyet Teşkilatımızın 172. kuruluş yılını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına, görev malulü mensuplarımıza aileleriyle sağlık ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum."

GMİS Genel Başkanı Demirci ise toplumsal huzur ve güvenin sürdürülmesi, can ve mal güvenliğinin yasalar çerçevesinde korunması gibi yüksek sorumluluğu üstlenen polis teşkilatının görevini 172 yıldır yerine getirdiğini ifade etti.

Demirci, mesajında şunlara yer verdi:

"Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle gece-gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü kutluyoruz. Ülkemizde huzur ve güven ortamını tesis adına, terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşen emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet, gazilere ve görevleri başında olan personele de başarılı ve huzurlu bir ömür diliyoruz."

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun da 15 Temmuz darbe girişiminde kahramanlık örneği vererek en önde olan kahraman ve gazi halkıyla bütünleşerek hainleri durduran Türk polisine bir kez daha minnet ve saygı sunduğunu belirtti.

Tosun, şunları kaydetti:

"Türk polisi, gösterdiği olağanüstü gayret ve yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisi, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bu onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek ilin güven ve huzur şehri olmasında mesai mefhumu tanımadan görev alan emniyet teşkilatına teşekkürlerimi sunarım. Şehit olan polislerimizi rahmetle, gazi polislerimizi ise minnetle ve saygıyla anıyorum. Halen görevleri başında hizmet veren polislerimize görevlerinde üstün başarılar ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.