Zonguldak

Ereğli'de 200 bin litre atık yağ toplandı

15:24 11 Mayıs 2017
Ereğli'de 200 bin litre atık yağ toplandı

Ereğli ilçesinde son 10 yılda ev ve iş yerlerinden 200 bin litre bitkisel atık yağ toplanarak geri dönüşüme gönderildiği bildirildi.

Ereğli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, temizlik işleri müdürlüğü tarafından yetkili firmalar kanalıyla 1 Mayıs 2016 - 1 Mayıs 2017 tarihleri arasında konutlardan 890, iş yerlerinden ise 32 bin 194 olmak üzere toplamda 33 bin 84 litre bitkisel atık yağın toplanarak, geri dönüşüm sağlandığı açıklandı.

İlçedeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane gibi işletmelerden kaynaklanan bitkisel atık yağların diğer atıklardan ayrı toplanmasına 2007 yılında başlandığını belirtilen açıklama da, şunlara yer verildi:

"Bugüne kadar toplam 200 bin litre bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüm tesislerine gönderilmiştir. Amacımız çevre kirliliğine neden olan atıkların geri dönüşümünü sağlamak, iş yerlerimizin yanı sıra konutlarımızda üretilen atık yağların da kanalizasyona ya da çöpümüzün içine karışarak çevre kirliliğine ve tehlikelere neden olmasını engellemek, bu yağların geri dönüşümünü sağlamaktır.

Konutlarımızda oluşan bitkisel atık yağların toplanması için belediyemizin temizlik işleri müdürlüğüne 5 litre atık yağ getirenlere, 1 litre bulaşık deterjanı hediye edilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.