Zonguldak

Minik eskrimcilerin gözü milli formada

12:44 12 Mayıs 2017
Minik eskrimcilerin gözü milli formada

Antalya'da 10 ülkeden bin 900 sporcunun katıldığı Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası'nda minik bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Ayşe Betül Doğan, minik erkeklerde üçüncülük elde eden Orçun Akkoyun ve altıncı olan Mikail Onat, milli formayı giymeyi hedefliyor.

Antalya'da 24-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen, Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Suudi Arabistan, Lübnan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Mısır, İran ve Ürdün'den süper minik ve minik kategorilerinde bin 900 sporcunun katıldığı, Uluslararası Eskrim Çocuk Turnuvası'na Zonguldak'tan katılan ferdi sporcular Ereğli'ye madalyalarla dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Babasının önerisiyle 4 yıl önce eskrimle tanışan 11 yaşındaki Ayşe Betül Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minik bayanlarda 135 sporcuyu geride bırakarak Türkiye şampiyonu olup altın madalya kazandığını anımsattı.

"Böyle bir spor olduğunu bilmiyordum" diyen Ayşe Betül, şöyle konuştu:

"Bu sporun nasıl olduğunu da bilmiyordum. Antrenmana gelince öğrendim. Haftanın 5 günü antrenmanım var. Okuldan çıkışta antrenmanımı yapıyorum. Güzel bir spor, her an her şeyin olabileceği bir spor. Bazı maçlar çok çekişmeli geçiyor. Bu sporu seviyorum. Antalya'daki turnuva çok heyecanlıydı. En büyük rakiplerimden birini yendim o yüzden çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim bir an önce milli takıma girmek. Milli eskrimci Fatma Zehra Köse'yi kendime örnek alıyorum."

- "2,5 yıldır çalışıyorum"

Minik erkekler kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan 10 yaşındaki Orçun Akkoyun ise yaklaşık 2,5 yıldır turnuvaya hazırlandığını belirterek, "Hayalim olimpiyatlarda milli takımımızı daha iyi yerlere getirerek birinci olmak. Antalya'daki turnuva güzel geçti ve hiç pes etmedim. Okulumdan fırsat buldukça antrenmanlara katılıyorum." ifadelerini kullandı.

Aynı kategoride altıncı olarak bronz madalya kazanan 10 yaşındaki Mikail Onat Yılmazer de 4 yıl önce tanıştığı eskrim sporunda milli oyuncu olabilmek için gün saydığını vurgulayarak, "Milli takım formasını giymek ayrı bir duygu. Türk bayrağını üzerinde taşımak çok iyi ve gururlu bir şeydir." dedi.

- "Çalışmaların meyvelerini almaya başladık"

Eskrim antrenörü Barış Bahadır da Ereğli'de 4 yıldır sürdürdükleri eskrim çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarına işaret etti.

Minik bayanlarda Türkiye şampiyonluğu, minik erkekler kategorisinde ise iki bronz madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Bahadır, şunları kaydetti:

"Antalya'da kızımız altın madalya kazanarak Zonguldak'ta bir ilki başardı. Erkeklerde iki tane bronz madalyamız var. Orçun Akkoyun, turnuvada müthiş bir performans gösterdi. Gürcistanlı rakibine karşı 7-1 geriden gelerek müsabakayı 8-7 kazandı ve üçüncü oldu. Diğer sporcumuz Mikail Onat Yılmazer, bronz madalyasını alarak 6. oldu. Hem ilimiz adına bir ilk hem de bölgemizde eskrim adına güzel gelişmeler. Velilerimiz ile birlikte son 4 yıldır büyük bir emek verdik ve meyvelerini alıyoruz, çok mutluyuz. Çocuklarımızın böyle madalya kazanması, 'Artık biz de bu işi yapabiliyoruz' demeleri bizleri çok mutlu ediyor. Sanırım birkaç yıl sonra milli takımda Zonguldak'tan da oyuncuların olacağına inanıyorum."

Türkiye Eskrim Federasyonunun son dönemde ciddi bir atılımı olduğunu belirten Bahadır, milli takıma yetenekli ve çalışkan sporcular yollamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.