Zonguldak

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Baktır'dan ziyaret

13:33 15 Mayıs 2017
Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Baktır'dan ziyaret

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker'i ziyaret etti.

Baktır, ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan ile yaptığı ziyarette, işletmelerinin 52. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

İşletmeye hizmet verenleri ödüllendirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilçeye geldiğini anlatan Baktır, şöyle konuştu:

"Erdemir'in 2'si yurt dışında toplam 7 şirketi bulunmaktadır. Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin toplam ihtiyacını karşılayabilmek adına kısmi yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 7-8 milyon ton sıcak sac ithalatı yapan ülkeyiz. Dünyada ikinci veya üçüncü sırasındayız. Her 1 dolarlık ithalat bizim için cari açıktır. Biz önce Türkiye'nin bilançosuna bakıyoruz. Türkiye'nin bilançosunun güçlü olmasına çalışıyoruz ve sonra bizim kendi bilançomuza bakıyoruz. Biz aslında bütün bilançoları yönetebilmek adına yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyoruz."

ERDEMİR, İsdemir ve Ermaden de her gün yatırım yapmayı düşündüklerini ifade eden Baktır, "Yatırım yaparsak bizim için istihdam sağlayacaktır. Özellikle cari açığı kapatacak. Dolayısıyla önümüzde istihdam konusu son derece önemli. Önümüzdeki dönemde planlamalarımız da var." dedi.

Ereğli TSO Başkanı Tetiker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Ömer Baktır'a şilt hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.