Zonguldak

Zonguldak'ta sağanak

13:02 20 Haziran 2017
Zonguldak'ta sağanak

Zonguldak'ta şiddetli yağış nedeniyle bir apartmanın giriş katına su bastı, eşyalar zarar gördü.

Kentte, dün geceden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle mahalle yollarında taş ve çamur birikintisi oluştu. Zonguldak Belediyesi ekipleri, su birikintilerini ve tıkanan mazgalları temizlemek için çalışma başlattı.

Bahçelievler Mahallesi 102 Sokak'taki bir apartmanın giriş katına çamurlu su bastı, evdeki eşyalar ise zarar gördü.

Ev sahibi Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su baskınının yaşanacağını tahmin ettiklerini ve durumu önceden belediyeye haber verdiklerini söyledi.

Ekiplerin herhangi bir önlem almadığını öne süren Arslan, şöyle konuştu:

"Belediye kanalizasyon boruları döşedi. Logarı toprağın üstüne yapmışlar. Kepçe koyup ıslah edeceklerdi. Fakat hiçbirini yapmadılar. Öyle kaldı. Burada aynı tehlike devam ediyor. Şimdi belediyenin de işi zorlaştı, ben de zarardayım. Evin alt katı tamamıyla doldu. Döşemeler hep sökülecek. Halılarımız çöpe atılacak. Üç aydır belediyeye gidip söylüyorum. 'Tamam, yapacağız.' diyorlar. 'Bir an önce yapalım' dedim. Yağmur bizi beklemez. Ne günahım var benim? Şu ana kadar yetkili dahi gelmedi buraya."

Öte yandan, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Farabi Kampüsü'nde bazı bölümlerinde biriken çamuru temizleme çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.