Zonguldak

19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

13:30 18 Eylül 2017
19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çınar, mesajında, Türk milletinin tarih boyunca vazgeçemediği, hiçbir zaman ödün vermediği, uğrunda canını vermekten kaçınmadığı en önemli özelliği bağımsızlık ve özgür yaşama tutkusu olduğunu belirtti.

Türk milletinin çok zorlu koşullara rağmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelesinde vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri bertaraf etme başarısını gösteren büyük bir millet olduğunu ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"Bu büyük mücadele destanının başarıya ulaşması, vatanı uğrunda canını seve seve veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesinde olmuştur. Şanlı tarihimiz aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin büyük fedakarlıkları sonucu kazanılan kahramanlık destanlarıyla doludur. Uğrunda büyük bedeller ödenerek kazanılan bu topraklar şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal emanetidir. Bu duygu ve düşüncelerle bugün yurdumuzun her köşesinde anlamlı törenlerle kutlanan gaziler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum."

GMİS Genel Başkanı Demirci de Gaziler Günü'nü, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitler ve ebediyete intikal eden gazileri rahmet ve şükranla andığını, hayatta olan gazilere de sağlıklı uzun ömür dilediğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.