Zonguldak

Maden işçilerinden ocaktan çıkmama eylemi

13:43 06 Kasım 2017
Maden işçilerinden ocaktan çıkmama eylemi

Zonguldak ve Bartın'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı bazı maden ocaklarında, kurumun özelleştirilmek istendiği iddiaları nedeniyle işçilerin başlattığı ocaktan çıkmama eylemi sürüyor.

Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk müessese müdürlüklerine bağlı tesislerde 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçilerin, başlattıkları eylem kapsamında ocaktaki bekleyişleri devam ediyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, yaklaşık 500 maden işçisinin kendisini maden ocaklarına kilitlediğini belirterek, "Arkadaşlara, neden bu eylemi yaptıklarını sordum, 'TTK'nın özelleştirilmesinin önünü açan torba yasadaki 58. maddenin geri çekilmesini istediklerini ifade ettiler. Bu madde geri çekilinceye kadar da eylemlere devam edeceklerini, yeryüzüne çıkmayacaklarını söylediler." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar uygulanan özelleştirme yasalarına bakıldığında işçilerin sürekli iş kazalarına maruz kaldığını ileri süren Demirtaş, "Dolayısıyla bir defa madenci ölmek istemiyor. İkincisi madenler özelleşirse kapatılacağını düşünüyorlar. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yasaya tepkimizi parlamentoda ortaya koyduk. Genel Başkanımızın da bu konuda talimatı var. Madencinin istemediği hiçbir şeyin Zonguldak'ta yapılmasına müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ise madencilerin huzursuz olduğunu ve ilgili maddenin çekilinceye kadar madencilerin eylemlerini sürdürmeye kararlı olduğunu belirterek, "Bizler de sendika olarak arkadaşlarımızın aldığı kararın arkasındayız. Burası bizim evimiz, ekmeğimiz. Ekmeğimize, evimize sahip çıkacağız." ifadesini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.