Zonguldak

Zeytin Dalı Harekatı

13:26 22 Ocak 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirterek, Türkiye'nin mazlum ve mağdurlar için umut olduğunu bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Afrin'e başlattığı harekatla terörle mücadele kapsamında meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti.

Yılmaz, açıklamasında, şunları kaydetti:

"PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost-kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak için Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesine yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nı iş dünyası olarak destekliyoruz. Hemen sınırlarımızda yaşanan şiddet, çatışma sarmalı ile yukarıda isimleri sayılan terör örgütlerinin faaliyetleri sonucunda 370 bini Kürt olmak üzere 3 milyon 500 bin masum insan yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve gidecek tek yer, sığınılacak tek güvenli liman olarak Türkiye'yi görmüştür. Nitekim ülkemiz yaptığı insan ve vicdan odaklı politikalarla bu sığınmacılara sahip çıkmış ve bugün dünyada mültecilere en fazla yardımı yapan ülke konumuna gelmiştir. Bu açıdan Türkiye mazlum ve mağdurlar için umut oluyor. Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.