Zonguldak

Ereğli Belediye Meclisi toplantısı

15:29 07 Şubat 2018
Ereğli Belediye Meclisi toplantısı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında, belediye meclisinin şubat ayı ilk oturumu gerçekleştirildi.

Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'ndaki toplantıda, ilçede 18 Ocak'ta yaşanan fırtınanın sahil şeridine ciddi zarar verdiğini belirterek, gerekli hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Denizden gelen felaketin ardından gerekli girişimlere başladıklarını belirten Uysal, şöyle konuştu:

"Tespitlerimizi yaptık, gerekli bildirimleri gerçekleştirdik. Demiryolları Limanlar ve Havameydanları Genel Müdürlüğünden (DLH) ekip geldi. Çalışmalarına başlayacak. Sahilimizle övünüyoruz. Bir tarafta Erdemir, diğer tarafta askeriyemiz var. Bu iki mendireğin arasında da doğal bir limanımız var. Burası bizler için yaşam, nefes alma, spor yapma, insanların gönlünü rahatlattığı yerler. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bizler olası felaketlerden kurtulmanın yollarını bulacak kadar bilgili ve donanımlı insanlarız."

Uysal, TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre açıkladığı nüfus sayım sonuçlarını değerlendirerek, "Ereğlimizde son nüfus sayımında nüfusumuz azalmıyor, üstüne kat kat koyuyoruz. Zonguldak ilinin ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçeyiz. Bu da gösteriyor ki Ereğli bir cazibe merkezi, gittikçe işler iyiye gidiyor. İnsanların bizden umudu kesilmiyor. Biz de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hiçbir zaman bu azimden vazgeçmeyeceğiz." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.