Zonguldak

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

14:27 14 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zonguldak'ta bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Mehmetçik için dua etti.

Memur-Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar, burada yaptığı açıklamada, vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah Türbesi kabul ettiklerini belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın, gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananların olduğunu vurgulayan Aşkar, şunları söyledi:

"Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye'dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir. Bu yüzden, sınırımızın yanı başında cirit atmaya yeltenen terör örgütlerinin kuruluş tarihçesini, Afrin'de yaşananların çerçevesini, Afrin merkezli Zeytin Dalı Harekatı'nın esbabı mucibesini doğru bir içerikle ortaya koymak gerekiyor. Zeytin Dalı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır."

Daha sonra İl Müftüsü Rüstem Can, harekata katılan Mehmetçik için dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.