Zonguldak

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

17:18 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çaturoğlu, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlık mücadelesinin altın harflerle işlendiği şanlı, büyük bir destan olduğunu bildirdi.

Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinin en büyük destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda aziz milletin verdiği en büyük varoluş mücadelesi olduğunu vurgulayan Çaturoğlu, "Aziz milletimiz bugünün güçlü ve lider ülkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tohumlarını o gün Çanakkale'de attı. Onların emaneti olan vatanımız bizim için kutsal bir mirastır. Milletçe bu mirası ebediyen omuzlarımızda taşıyacak, şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde daha aydınlık yarınlara taşımaya var gücümüzle devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Turpcu da Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinin eşsiz zaferlerinden biri olduğunu belirtti.

Bu topraklara işgal için gelenlerin bu topraklarda vatan sevgisini, cesareti, insan olmanın erdemini gördüğünü aktaran Turpcu, şunları kaydetti:

"Bu savaştan sonra, Türk milletinin mücadelesini örnek alan mazlum milletler, ulus olmanın bilincine ulaşmış, sömürgecilere karşı bağımsızlık mücadelesine başlamışlardır. Çanakkale Savaşları, dünya tarihini değiştiren savaş olmasının yanında Mustafa Kemal'i Anadolu'ya ve dünyaya tanıtarak büyük bir lider yaratmıştır. Büyük deha Mustafa Kemal’in aldığı kararlar ve yaptığı hamleler hem savaşın hem de milletin kaderini belirlemiştir. Çanakkale, bir halkı yok olmaktan kurtaran eşsiz bir zaferdir. Bunun yanı sıra vatan ve bağımsızlık uğruna verdiğimiz mücadelenin ve daha sonra canlanacak olan milli egemenliğin habercisidir. Cepheye giden askerlerin önemli bir kısmının öğrenci olduğu, savaş nedeniyle dönemin bazı liselerinin mezun veremediği, bedeli çok ağır ödenen bir zafer olduğu asla unutulmamalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.