Zonguldak

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

18:26 18 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çaturoğlu, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Samsun'da canlanan milli mücadele ve bağımsızlık savaşının ilk adımı olduğunu ifade etti.

"Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir." ifadesini kullanan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Gençlerimize düşen en önemli görev; devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğuna dikkat çekerek, şunları aktardı:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kenetlenen milletimiz bağımsızlık adına dünyaya emsal olacak bir mücadele örneği göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun’da yaptığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmış, milletimizin sarsılmaz azim ve kararlılığıyla birleşerek büyük bir zaferle taçlanmıştır. Bu anlamlı gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkemizin umudu ve geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıl dönümünü kutladığımız bu günde bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklarımıza en iyi şekilde anlatmalıyız. Millet olarak sevgili gençlerimize güveniyor, ülkemizin geleceğe en güçlü şekilde taşınması için azim ve özveriyle çalışacaklarına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehit ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin ve milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.