Zonguldak

Ereğli'de LÖSEV korteji

17:17 04 Haziran 2018
Ereğli'de LÖSEV korteji

Ereğli ilçesinde, 17. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla kortej düzenlendi.

LÖSEV İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte, Bozhane mevkisinde oluşturulan kortej, bando eşliğinde ilçe merkezindeki amfi tiyatroya kadar yürüdü.

LÖSEV Genel Sekreteri Hülya Ünver, yaptığı konuşmada, amansız bir hastalık olarak görülen löseminin tedavi sürecinde gönüllülerin desteğinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

"Lösemiyi makus talihimiz olmaktan çıkarmak için çalışmalarımıza daha fazla desteğe ihtiyacımız var" diyen Ünver, şöyle konuştu:

"Gerçekten kanser ve lösemi bir bireyin veya ailenin tek başına mücadele edebileceği bir hastalık değil. Senelerce süren bu tedavilerde ailelerin yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir. İl Temsilciliğinin büyük desteği, halkımızın özverisi ile çok önemli, büyük adımlar atıyoruz. Gelecek 20 yılda lösemiyi ve kanseri kaderi olmaktan çıkaracağımız adımı birlikte atacağız. Kanserojenleri hayatımızdan çıkarmalı, devlet ve bürokraside tüm önlemleri almalıyız. Çevre kirliliğine dur demeli, gıdalarımıza dikkat etmeliyiz. Halkımızın sağlıklı gıdalarla buluşması için birlikte çaba harcamalıyız."

LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Tarkan Adik de oluşturdukları zincir halkasında herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

Etkinlik sonunda halk oyunları ve müzik gösterileri sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.