Zonguldak

LGS'de okul 3.sü olan Aleyna'ya büyük şok!

08:10 03 Ağustos 2018 6 Yorum Var
LGS'de okul 3.sü olan Aleyna'ya büyük şok!

Zonguldak'ta, Mimar Sinan Ortaokulu ve özel yetenekli öğrencilerin alındığı Bilim Sanat Merkezi’nde eğitim gören Aleyna Üşenmez (14), LGS’de 327 puanla okul 3’üncüsü olmasına rağmen, sistem hatası nedeniyle 'özel eğitime ihtiyacı olan öğrenci' olduğu belirtilerek bir okula yerleştirilmedi.

Oya Üşenmez ile Ayhan Üşenmez’in çocukları, Mimar Sinan Oratokulu öğrencisi Aleyna Üşenmez, 4 yıl önce sınavla öğrenci alan Bilim Sanat Merkezi’ni kazandı. Aleyna Üşenmez, kendi okulu dışında kalan zamanlarında Bilim Sanat Merkezi’nde ’üstün yetenekli öğrenci’ olarak da eğitim görmeye devam etti. LGS sınavına giren Aleyna Üşenmez, 327 puanla genelde yüzde 13.58, ilde ise yüzde 15.12’lik yüzdelik dilime girdi. Aleyna Üşenmez, Zonguldak Fen Lisesi, Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi, Zonguldak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi, Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi’ni tercih etti. Geçen Pazartesi açıklanan sonuçlarda iyi bir okula yerleştiğini düşünen Aleyna Üşenmez, ’Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri 2018 yılı ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzunun 1.4.d maddesine göre gerçekleştirilecektir’ açıklamasıyla şoke oldu.

Anne Oya Üşenmez, hiçbir okula yerleşemeyen ve zihinsel engelli öğrenci olarak gösterilen kızının sınav sonucuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Bunun üzerine Aleyna Üşenmez’in sınav sonucu, ’Herhangi bir tercihinize yerleşemediniz’ olarak değiştirildi. Bununla birlikte ikinci kez yıkılan Aleyna Üşenmez ve ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe yazarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • 2018 5 yıl önce Şikayet Et
    başka site de 300 puan diyordu 327 puanla ne bekliyordu kendi okulunda 3. olması önemli değil önemli olan genelde başarı kazanmak şehrin de bir başarı elde etmek
    Cevapla
  • Puan 5 yıl önce Şikayet Et
    Belirtilen puan ile nasıl o okullara yerleşecek. 450 altında fen lisesi 400 altında anadolu lisesi mi olur? Çevrede adrese dayalı sistemden bir okul tercih etmesi gerekirdi.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl üstün yetenekli öğrenci 327 puan alıyor. Ve o puanla 3 cü oluyor. Ve tercih ettiği okullara bakarmısınız 400 puanla bile zor giriliyor . Bu işte bir tuhaflık var ama nerde.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    %13ile fen lisesine yerkesememesi gayet normal sonucu o kadar iyi degil
    Cevapla
  • Veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sistem hata
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.