Zonguldak

Ereğli'den kısa kısa

15:40 16 Ağustos 2018
Ereğli'den kısa kısa

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, "Milli duruşumuz gereği avro ve dolarla yapılan satışların Türk lirasına dönmesini arzu ediyoruz." dedi.

Keleş, hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, dövizde yaşanan artışların ardından devletin ve hükümetin tamamen yanında olduklarını söyledi.

Kararlı bir şekilde destek olacaklarını anlatan Keleş, "Ülke ekonomisinde gerek küresel gelişmeler, gerekse iç dinamiklerimiz nedeniyle hassas bir dönemdeyiz. Bunun çözümü de sıkı bir para politikasını desteklemek. Tasarruf tedbirlerini içeren mali politikaların en kısa zamanda açıklanmasını bekliyoruz. Çok çalışmak, üretmek sorunu çözecektir. Bunun ile ilgili alınması gereken birtakım önlemler var. Milli duruşumuz gereği avro ve dolarla yapılan satışların Türk lirasına dönmeyi arzu ediyoruz." dedi.

İlçede kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının (ERDEMİR) ticaretinde Türk lirasının dönmesi gerektiğini belirten Keleş, şöyle devam etti:

"Erdemir'in güneydeki fabrikası, üretiminin yarısını yuvarlak demir, geri kalan kısmını yassı çelik olarak üretiyor. Yuvarlak demirden kastettiğimiz inşaat demiri. Bunu Türk lirasından satıyor, yassı demiri dolar ile satıyoruz. Burada Erdemir öncülük ederse sektördeki diğer üreticiler de Erdemir'e uyma zorunluluğu içerisinde olur ve Türk lirasına olan güveni arttırmış oluruz. Bir şekilde artık milli duruşumuzu göstermemiz gerekiyor."

- Ereğli Belediyesinde maaş ve ikramiye ödemesi

Ereğli Belediyesi bünyesinde çalışan bin 160 personelin banka hesabına 3 milyon 888 bin lira maaş, devlet ve bayram ikramiyesi ile banka promosyon ödemesi yapıldı.

Belediyenin çalışan personelin hakkını ödediğini anlatan Uysal, "Tüm personelimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.