Zonguldak

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

17:07 28 Ağustos 2018
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirci, mesajında, 30 Ağustos tarihinin bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren ulusal Kurtuluş Savaşı'nın, Türk ulusunun büyük önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazdığı kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Anadolu'nun ve Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 96. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden Demirci, şuhnları kaydetti:

"30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden diriliştir. Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu, önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır. Bizler, 30 Ağustos zaferini kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakarlıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.