Zonguldak

Ereğli'den kısa kısa

15:03 15 Ekim 2018
Ereğli'den kısa kısa

Ereğli Anadolu Lisesi tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Mali Destek Programı'na önerilen, "Yeni Ufuklar Bilim Atölyeleri" projesinin destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Ereğli Anadolu Lisesi Vakfı Başkan Vekili Bayram Tekçe, okul yöneticileri ile düzenlediği toplantıda projeyi tanıttı.

Projenin robotik drone, sanal pilotluk ve bilim uygulamaları adı altında üç ayrı atölyede açılacağını anlatan Tekçe, "İlk olarak öğretmenler hizmet içi eğitime alınacak daha sonra öğrencilerimiz 20'şer kişilik gruplar halinde 32 saatlik tasarım odaklı düşünme ve proje geliştirme eğitimleri alacaklar. Eğitim yılı sonundaysa hazırlanan projeler sergilenecek." dedi.

- Ereğli'de içme suyu ihaleleri

Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, ilçeye bağlı Şamlar, Külah grubu içme suyu çökeltme havuzu ile Vakıf köyü içme suyu inşaatı yapım ihalesine çıktığını bildirdi.

Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği, 18 Ekim'de kaymakamlık toplantı salonunda Şamlar, Külah grubu içme suyu çökeltme havuzu ile Vakıf köyü içme suyu inşaatı yapımı için ihaleye çıktığı belirtildi.

Açıklamada, ihaleyi alan firmalar ile 5 gün içerisinde yapılacak sözleşme ve yer tesliminin ardından 60 gün içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.