Zonguldak

Cumhuriyet 95 yaşında

16:15 29 Ekim 2018
Cumhuriyet 95 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Zonguldak'ın Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde tören düzenlendi.

Ereğli'deki Devrim Bulvarı'nda yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tören alanındaki vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Çorumluoğlu, Cumhuriyet'in ilanının 95. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ile devam eden program, şiir, kompozisyon, resim ve atletizm dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından yapılan tören geçişi ile sona erdi.


- Çaycuma

Kaymakam Serkan Keçeli'nin makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından şehir stadyumunda tören düzenlendi.

Kaymakam Keçeli, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Türk insanının Cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunu vurgulayan Keçeli, "Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler, sizin ellerinizde büyümektedirler. Sizlerden ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarih ve kültürüne, ailesine, annesine, babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen ve yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmenizi özellikle istiyorum." diye konuştu.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterisinin ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Öte yandan Türk bayrağı açarak tören alanını selamlayan paraşütçüler büyük ilgi gördü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.