Zonguldak

Felç kalan kedisine evladı gibi bakıyor

17:07 13 Şubat 2020 3 Yorum Var
Felç kalan kedisine evladı gibi bakıyor

Zonguldak'ta esnaflık yapan Pekcan Günarslan, felç kalan kedisine evladı gibi bakmaya başladı.

Kozlu ilçesinde 7 sokak köpeği yavrusunun zehirlenip ölümüne sebep olduğu failleri tespit etme çalışmaları sürerken yürekleri ısıtan bir olay yaşandı. Kent merkezinde esnaflık yapan 30 yaşındaki Pekcan Günarslan'ın "Minnoş" adını koyduğu kedi bir süre önce felç geçirdi. Veteriner hekime başvuran Günarslan'ın yaklaşık 5 bin liralık masrafa rağmen kedisi sakatlıktan kurtulamadı. Çevresindeki arkadaşlarının uyutma önerisi üzerini kesinlikle kabul etmediğini söyleyen Pekcan Günarslan, kedisine evladı gibi bakmaya başladı.

Günde iki kez bezlediği kedisi için "Sağlamken de benimdi, sakatken de benim kedim" diyen Pekcan Günarslan'ın davranışı büyük takdir gördü. Günarslan, "Zonguldak'ta esnaflık yapıyorum. Kedimizi yavruyken almıştım. Felç kaldı. Felç olmasına rağmen uyutmayıp bakmayı tercih ettim. Günde iki kez olmak üzere bezliyorum. Tabii ki zorlukları var. Ama bu bizim kedimiz. Sağlamkende bizim kedimizdi, sakat kaldı yine bizim kedimiz. Bakıyorum. Sabah bezini değiştiriyorum, karnını doyuruyorum. Haftada iki kez banyo yaptırıyorum. Bezlediğimiz yerler ve felç olan ayakları sürtünme yaptığı için kızarıklık oluyor. Krem sürüyorum. Pişik kremlerini sürüyorum. Sonra gün içinde kendi işlerime bakıyorum. Akşam tekrar bezliyorum. Mamasını veriyorum. Akşamları beraber uyuyoruz. Bir günümüz böyle geçiyor. Külfeti tabi ki var. Her ne olursa olsun sağlamken de baktım, sakatken de tabi ki bakacağım. Hayvanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Sağlamken bizim de sakatken bizim değil mi? Bu hayvanların yaşamaya hakkı yok mu? Çevremden bazı arkadaşlarım uyutmayı teklif ettiler. Bunu dile getirdiler. Ben kesinlikle buna razı gelmedim. Her ne olursa olsun bu benim kedim"diye konuştu.

"Köpekleri zehirleyenler bir an önce bulunup cezalandırılmalı"

Herkesin hayvanlara karşı özen göstermesi gerektiğine vurgu yapan Günarslan, "Her ne olursa olsun hayvanların da yaşamaya hakkı var" dedi. Günarslan, Kozul ilçesinde 7 yavru köpeğin zehirlenmesi olayıyla ilgili de "Zonguldak'ta 7 köpek zehirlenmiş. Ben bu konuya da çok üzüldüm. Yapanların bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü hayvanların her ne olursa olsun yaşamaya hakkı var" diyerek tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Nazife 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yavrum allah seni iki cihandada aziz eylesin rıskın bol kısmetin açık olacaktır masum sesiz canın duası yeter allahım seni incitmesin, sizin gibi insanların sayısı artsın ömrüne bereket .
    Cevapla
  • Pekcan Günarslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür Ederim ALLAH cümlemizden razı olsun
    İlk beğenen sen ol
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Ahmet FERŞAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimi tekmeleyerek atar, kimi felç olsa bile bakar.. Ne garip bir dünya.. İnsan olmak güzel şey aslında, topluma bir faydamız olsa, her şeye rağmen hayat güzel olurdu.. Ne kadar yarar gösterebiliyoruz?
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.