Zonguldak

Koronayı yenen hemşireden hayat kurtaran tavsiye

16:28 08 Nisan 2020 8 Yorum Var
Koronayı yenen hemşireden hayat kurtaran tavsiye

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yeni tip korona virüsü (Covid-19) testi pozitif çıkan hemşire Özge A. (23) gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuştu. Genç hemşire görevine geri döndü

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi Düz köyde yaşayan 23 yaşındaki Özge A. hemşire olarak çalıştığı özel hastanede korona virüsüne yakalandı. Test sonrası tedavi altına alınan hemşire korona virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

"BAŞ AĞRISINI ÖNEMSEMEMİŞTİM"

Erken teşhis sayesinde hayatı kurtulan hemşire Özge A. yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi: "Hastanede görev yaptığım sırada virüsü kaptım. Çok şiddetli baş ağrılarım oldu. Çalışmanın vermiş olduğu yorgunluktur diye ilk başlarda pek önemsemedim ama bir iki sonra kuru öksürük ve boğaz ağrısı oldu.

"KENDİMİ AİLEMDEN İZOLE ETTİM"

Hastanede çalışıyorum diye ailemle yakın temasta bulunmadım ve kendimi odamda hep izole etmiştim. Bunun faydasını gördüm çok şükür ki ailemde bu yüzden bir sorun olmadı. Sonra belirtilerim daha da ilerledi. Burun akıntısı, balgam, tat ve koku almada azalma ara ara nefes darlıkları hal böyle olunca nöbetteyken kontrol yaptırdım. Virüs akciğerlerime inmiş ama çok fazla zarar vermemişti.

"MOROLİNİZİ YÜKSEK TUTUNUZ"

Çünkü erken teşhis koyup hemen tedaviye başladık. Bu süreçte ilaçtan da önemli olan en önemli tedavi moraldi. Moralinizi yüksek tuttuğunuz zaman aşamayacağınız engel yok. Çünkü bilinçaltı kendini neye inandırırsa vücut ona göre reaksiyon gösteriyor. İyi bir tedavinin ve 7 günde üst üste negatif gelen test sonucunun ardından taburcu oldum. Ben bu hastalığı kronik bronşitim olmasına rağmen yendim."

ATAMASI OLDU GÖREVİNİN BAŞINDA

Virüsü yendikten sonra T.C. Sağlık Bakanlığı'ndan atamasının gerçekleştiği haberini alan ve çifte mutluluk yaşayan Özge A. görevine Çaycuma Devlet Hastanesi’nde devam ediyor.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Yaşar dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sağlık görevlilerine her zaman dua ediyorum onlarla gurur duyuyorum Allah razı olsun hepinizden
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun atamasıda hayırlı olsun
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    abi birisi de çıksın desin ki Allah şifa verdi Allah güç kuvvet verdi Allah'ın izniyle iyileştim çok şükür elhamdülillah şifa buldum. Ülkemiz hepten hindistan'a döndü ya bu ne arkadaş
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin tadı kaçmaya başladı Eyyy ahali şu an görev yapan hastalığa yakalanan sadece sağlık çalışanı değil. Tüm kamu kurumları ve bazı işçi kardeşlerimiz özel sektör çalışanları işlerinin başında. Allahtan korkun biraz ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.