Zonguldak

Motosikletiyle geldi bakkal defterini satın alıp gitti

08:43 06 Mayıs 2020 4 Yorum Var
Motosikletiyle geldi bakkal defterini satın alıp gitti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde motosikletiyle mahalle bakkalına gelen bir hayırsever veresiye defterini satın aldı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Murtaza Mahallesi’nde 12 yıldır bakkalcılık yapan Cemal Çeliksoydan’ın veresiye defteri motosikletiyle gelen, ismini ve yüzünü göstermeyen bir hayırsever tarafından satın alındı. Motosikletli hayırsever bir gün önce bakkala gelip veresiye defterinin hesaplanmasını istedi. Ertesi günü yaklaşık 15 kişinin 4 bin 800 TL tutarında borcu olduğunu öğrenen motosikletli hayırsever tüm borcu ödeyip veresiye defterini satın aldı.

Veresiye defterinin satın alınarak, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıldığını belirten bakkal Cemal Çeliksoydan, bu tür şeyleri haberlerde izlediğini, kendisinin bakkalına gelince şaşırdığını söyledi. Çeliksoydan konuşmasında, “Allah razı olsun, ben beklemiyordum. Duyuyorduk böyle şeyleri de ilk defa bize geldiler. Benim çok fazla bir veresiyem yok. 15 kişi vardı vardı, 4 bin 800 lira, hepsini ödedi ve defterimi satın aldı. Rabbim niyetini kabul etsin. Güzel bir gelenek, şaşırdım tabii. Biz haberlerde falan görüyoruz, duyuyorduk ama bize geleceğini tahmin etmiyordum. Bize gelince şaşırdım. Zaten ödeme zor, hepsi aksamalı gidiyor. Bu şekilde ki çalışma gerçek sahibini buluyor. Bizim içinde vatandaş içinde güzel oluyor, borçlar sıfırlanmış oluyor” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • takavit 3 yıl önce Şikayet Et
    DEDEOGLU ya ne guzel sallamissin bir icraatta senden gorelim bosver bakkal defterini bir fakire 1 litre sut verde duyalim yeter yada bosver sutu sen gunahini ver gene kabul edecegim ama onu bile vermessin klavya insani hadi ordan
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla güzel tebrik ederim. İhtiyaç sahiplerine ulaşmanın bir değişik yolu belkide en güzel yollarıdnan birisi. Yalnız birileri de küçük yerleşim yerlerindeki giyimcileri düşünür mü bu zor günlerde. Malum onlarda hiç iş yapamıyorlar ve alacaklarını da alamıyorlar.
    Cevapla
  • Bektaş Günay 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Ne güzel bir salih amel. Veresiye defterini satın alıp, yüzünü göstermemesi ise, savabını kat kat artıracaktır. Kullar bilmesin, Allah biliyor ya, o kendisine yeter
    Cevapla
  • dedeoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam olsa yaptığı güzel yardımı ifşa etmek için resim çektirip medyaya vermezdi. Sözde bilinmesini ve tanınmasını istemiyormuş, Tamamen kibir kokuyor.
    Cevapla
  • öykücü 3 yıl önce Şikayet Et
    yüzü görünen hayırsever değil bakkal. Öyle bilmeden eleştirme, buyur onun yaptığı kibirden sende yap
    İlk beğenen sen ol
  • kader 3 yıl önce Şikayet Et
    sende yap kıbırlen
    İlk beğenen sen ol
  • tarık akın 3 yıl önce Şikayet Et
    bazen açık yapılması tavsiye edilmiştir ki sebebi, hayra örnek olup yayılmasını sağlamak için
    İlk beğenen sen ol
  • Ekrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun inşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.