Zonguldak

Devlet çocuklara el koydu! Ailesi perişan oldu

08:03 19 Haziran 2020 -2 Yorum Var
Devlet çocuklara el koydu! Ailesi perişan oldu

Almanya'da yaşayan Zonguldaklı Sertan ve Berna Altınkaya çiftinin 4 yaşındaki oğlu Kuzey Davut ve 1.5 yaşındaki oğlu Yakup Cemal, doktorun verdiği rapor sonucu Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından ellerinden alındı.

Alınan bilgiye göre, Almanya’da yaşayan Zonguldaklı çift Sertan ve Berna Altınkaya 1 buçuk yaşındaki Yakup ve 4 yaşındaki Kuzey isimli çocukları Alman Devleti tarafından çocuk esirgeme kurumuna verildi.

İddiaya göre, bir buçuk yaşındaki Yakup evde düşerek kolunu kırdı. Ailesi acı içinde kıvranan minik Yakup’u hastaneye kaldırdı. Minik Yakup’un Hastanede tedavisini yapan Doktor, ‘Bu düşme degil. Anne tarafından kırılma’ diye rapor tutunca Yakup ve Kuzey’i Alman Devleti ailenin elinden alarak çocuk esirgeme kurumuna verdi. Bunun üzerine perişan olan ve çaresiz kalan aile, “Türkiye sesimizi, feryadımızı duysun. Dışişleri Bakanlığı ve Türk makamlara sesini duyurma çabası içindeyiz. Gurbette olmak zor. Hele hele başka bir ülkede yaşamak daha da zor. Allah, tüm gurbetçilerimiz kolaylık versin” diye yardım çağrısında bulundu. 

MAHALLEDE ÜZÜNTÜ HAKİM

Altınkaya ailesinin mahallesinde üzüntü hakim. Mahalle halkı Yakup ve Kuzey için acilen yardım edilmesi gerektiği görüşünde.

YORUMLAR

-2 Yorum Var
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’ sosyal ve aile Bakanlığı acil olarak almanyada ateşeliği kurmalı butür vakalara devlet olarak müdahale edilmeli gerekirse Almanyada Türkiye ye bağlı kreşler açılmalı çocuklar gizli bir şekilde Alman ailelere veriliyor Butür olaylar çok oluyor binlerce tek çocuğu almanyada ailesinden koparılmış kayıp
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalim sinsi düşman ülke Almanya. Haddini bil. Müslüman çocuk hırsızlığına derhal son ver. Avrupa artık ekonomik çökerken sağa sola saldırmaya başladı. Allah cc yardımcımız olsun inşaAllah. Dolaylı dönün baskısı olabilir
    Cevapla
  • Sila 3 yıl önce Şikayet Et
    AZicik asim, ezansiz hayatim olmasin diyene: Benim dedem gelmis, Allah razi olsun, ama burda kalmaya degl azicik para biriktirip donmeye. Annemler ezilmis herseye he demisler tamam demisler sadik kalmislar Biz 3cu nesil, okuyup bi yere gelenler heryerde irkciliga maruz kaliyoruz. Bu saatten sora donmek mi kolay kalmak mi bilemedim. Yazdan yaza geldigimizde bile yabanci almanci pozisyonuna dusuyoruz. Tum sene calisip 4-5 hafta iznimizi canla basla ayarlamaya calisip orda ailemizle vatan hasreti gidermek icin gelsek bile, orda da otekilestiriyoruz bi yandan.
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Malesef oyle olduk,bende 2.nesilim ama Turkiyede yasamak bize cok ters geliyor, insanlar kuralsizliklarvs.Almanyada yasadigimiz sorunlar,iki arada kalmisoz malesef.Allah yardimci olsun bize
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya asimile ülkesi
    Cevapla
  • S.Manas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah be kardeşlerim üzülmemek elde değil ama ne işiniz var hristiyan ülkede . Azıcık aşım olsun memleketimde ezanımın,bayrağımın altında olsun. Kafire güvenilmez ki onlar ancak birbirinin dostudur.. Mal, mülk uğruna yazık..
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun Boş. Benim dedem avrupada babam avrupada dogdu bende avrupada dogdum, Avrupa sana ne kadar yabanciysa türkiyede avrupadaki insanlara o kadar yabanci. Burasi bizim vatanimiz oldu bir nevi zorunlu bile olsa, Sen vataninda bir şehirden baska bir şehire göç etmeden önce düşünüyorsun imkanlar nasil orada iş varmi vs vs, bizler 70 yildir buradayiz dedelerimizle beraber. Bize orasi yabanci
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.