Zonguldak

Nüfus cüzdanını değiştirmek için gitti, neyle karşılaştı

08:26 09 Temmuz 2020 25 Yorum Var
Nüfus cüzdanını değiştirmek için gitti, neyle karşılaştı

Zonguldak'ta eskiyen nüfus cüzdanını değiştirmek isterken kendisinden şahit istenmesine vatandaş sert tepki gösterdi.

Zonguldak‘ta Tepebaşı Mahallesinde ikamet eden 71 yaşındaki Niyazi Yazıcı, Nüfus müdürlüğüne eski yeni nüfus cüzdanı değiştirmek için gittiğinde adeta bir şok yaşadı. Niyazi Yazıcı nüfus cüzdanı değiştirmek için kendisinden birinci derecede  yakınını şahit olarak gösterilmesi istendi.

Bu uygulamaya sert tepki gösteren Niyazi Yazıcı, “Böyle uygulama mı olur, bu nasıl iş Allah aşkına, ne şahidi, en büyük şahit benim. Tamamen saçmalık, vatandaşa zorluk çıkartmak için yapılan bir uygulama. Bu uygulamadan bir önce vaz geçilmesi gerekiyor. Vatandaşa kolaylık yerine zorluk çıkartıyorlar, buna çok tepkiliyim" dedi.

YORUMLAR

25 Yorum Var
  • Sanane 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen adam haklı, bende aynısını yaşadım,..neymiş kimlik teki mühür kaplattığım için silinmişte... ehliyet istediler onu da verdik...hadi kimliğe inanmıyon, ehliyete niye inanmıyon...sanki bu ülke vatandaşı değiliz,..sağlam bişey yapsaydınızda mühür falan silinmeseymiş, benim hatam değil o yine sizin hatanız...T.C. Vatandaşıyız diye hep zorluk çıkartıyolar, oradan buradan gelen kaçak suriyeli, afgan göçmen olsan işini anında hallederler, kaydı kuydu olmayan ne olduğu belli olmayanlara kimlik te verirler adreste, bize vermezler...Bu saçma sistem bir an önce son bulmalı, eskiden böyle saçmalıklar yoktu..Bunlar yüzünden işe bile giremedim..
    Cevapla
  • Emice 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey itiraz eden bir yapımız var, Her önüne gelen elindeki kimlik ona ait olduğunu nereden bilecek nüfustaki memur? Öyle kimlik hösteriyorlarki kimliğin kime ait olduğu belli olmayanlar var.
    Cevapla
  • Caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Şahit getirecek kanun istiyorsa hiç okumamış 71 yaşına gelmiş ama boş insan okumayan herseye itiraz eder bilmezki doğru olanı söylüyorlar
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim vatandaşımızdan hiç bi şey istemicen yap yapılacak kural kaide yok. İşi olmazsa cimere şikayet tehdidi yapacak. Şu bilineki yappılan işlem doğru. Kurallar konulmuştur. İster beğenirsinşz ister beğenmezsiniz.
    Cevapla
  • Sefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bilmeden insanları yargılamayın. İnsanların elindeki kimlikler çok eski yıpranmış ve soğuk mühür gitmiş, bu tür durumlarda vatandaştan ehliyet pasaport, personel kimlik kartı yada aile cüzdanı istenir. Vatandaş bunlardan birini ibraz ettiğinde şahit istenmiyor. Şimdi soruyorum eski nüfus cüzdanınızı kaybettiniz vatandaş kendi fotoğrafını yapıştırıp gelsin adınıza kimlik çıkarsın o zaman ne yaparsınız. Bağırmakla çağırmakla olmaz mevzuat ne emrediyorsa o yapılmış. Bunu yapmadığında kimlik sahte çıktımı memurun yakasına hem devlet hem vatandaş yapışıyor. Yani bir şahit getirmek niye bu kadar zor.
    Cevapla
  • Sanane 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san, ben ehliyette gösterdim yine de işlem yapmadılar,
    İlk beğenen sen ol
  • orhan070707 3 yıl önce Şikayet Et
    işte biz bu yoruma akl-ı selim diyoruz... diğer hadsizlerinkine ise eyyamcılık... teşekkürler kardeşim...
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.