Zonguldak

Zonguldak'a gelin gelen Katherina, İslam’ı seçti

15:27 27 Temmuz 2022 10 Yorum Var
Zonguldak'a gelin gelen Katherina, İslam’ı seçti

Almanya’da tanıştığı 46 yaşındaki İlker Seven ile hayatını birleştirmek için Zonguldak’a gelen Alman Katherina Panic, Müslüman olarak "Dila" ismini aldı.

Almanya'da arkadaş vesilesiyle tanıştığı İlker Seven (46) ile hayatını birleştirmek için Türkiye'ye gelen Panic (32), evlenmeden önce Müslüman olmaya karar verdi. Alaplı Müftülüğüne başvuran Panic için ihtida töreni düzenlendi. İlçe Müftü Vekili Mehmet Şen'den İslam diniyle ilgili bilgi alan Panic, kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu. "Dila" ismini alan Panic, daha sonra Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi, duaya katıldı. Şen, daha sonra Panic'e ihtida belgesini verdi, Kur'an-ı Kerim, İslam ilmihali ve dini kitaplardan hediye etti.

"BENİM DE TABİİ HOŞUMA GİTTİ”

Çift, daha sonra Alaplı Belediyesi Nikah Dairesine başvurarak evlendi.

İlker Seven, eşinin evlenmeden önce Müslüman olmayı istediğini kendisine söylediğini belirterek, "Benim de tabii hoşuma gitti, zaten aklımda da vardı. O konuyu açınca, işlemleri yaptık. Müftülük ve nikah dairesindeki görevlilere yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz." dedi. Çifti evinde misafir eden Bölücek köyü muhtarı İsmail Yavuz da Alman geline Kur'an-ı Kerim hediye etti.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • yedi emirler 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahü Teala şeytan ve nefsin şerrinden bir de kötü komşu,kötü arkadaş ve münafıkların hilelerinden korusun inşaAllah....Aman dikkat kardeşim, bu hanım kardeşimiz batılı bırakmış senin vasıtan ile hakkı bulmuş...Bunu nimet bil ve hanımını kimseye ezdirme....
    Cevapla
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehadetinizi kabul eylesin.
    Cevapla
  • Harun DOĞRU 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabb'im Hayırla Sayılarını Çoğaltsın Elhamdülillah Kardeşim
    Cevapla
  • misafir -25 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'CC hayırla mübarek eylesin. kurtuluş' a erenler den eylesin.....Amin.........
    Cevapla
  • Vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bacım Allahın kitabına göre yaşarsan Ahiretinde dünyanda huzur dolu olacak..Ama Allah adına uydurulan Kitabında olmayan hükümlerle yaşarsan işin zor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.