Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi
01 .
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika haberine göre yurdun önemli bir bölümü soğuk hava dalgasının etkisi altında kalmaya devam edecek. Deprem bölgesi Elazığ ve Malatya'da bugün kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da ise aralıklarla yağmur görülecek.
02 .

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre, yurdumuzun genelinde soğuk hava etkisini sürdürecek. Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerimizde yağışların kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Öte yandan deprem bölgesi Elazığ ve Malatya'ya yeni bir sistemin etkisine girecek. Bölgede kar yağışı görülecek. İstanbul'da yağmur, Ankara'da kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu kesimleri için buzlanma ve don, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerler için çığ uyarısında bulundu. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı şehirlerde okullar tatil edildi.

03 .
Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi

İşte yurtta okulların tatil edildiği iller... (12 Şubat Çarşamba)

KASTAMONU

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün için okullar 1 gün tatil edildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de taşımalı eğitime hava şartları nedeniyle 12 Şubat Çarşamba günü bir gün süre ile ara verildi.

TOKAT

Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Artova, Başçiftlik, Pazar, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt ve Zile ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında, Tokat’ta merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamında okuyan öğrenciler ile özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde, Erbaa’da ise Gökal bölgesinde eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

YOZGAT

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 12 Şubat 2020 Çarşamba günü için Akdağmadeni, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Şefaatli ve Yenifakılı ilçelerinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitime bir 1 gün süre ile ara verildiği duyuruldu. 

AMASYA

Amasya'nın Taşova ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

BAYBURT

Bayburt genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Bunların haricinde il merkezi ile tüm ilçeler ve beldelerde eğitim öğretimin devam edeceği bildirildi.

SİVAS

Sivas’ta soğuk ve kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.

VAN

Van il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün için tatil edildi. 

BİTLİS

Bitlis il merkezi ve Tatvan ilçesinde okullar bugün için tatil edildi.

RİZE

Rize'de kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve don olayı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

TRABZON

Trabzon’da kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve don olayı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin 6 ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Yoğun karın etkili olduğu Develi, Akkışla, Pınarbaşı, Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu ilçelerindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.  Sarıoğlan ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

04 .

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu 1/4
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmurlu 12
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 18
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 9
Antalya: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 15
Samsun: Çok bulutlu, yağmurlu 10
Trabzon: Çok bulutlu, yağmurlu 10
Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı -6
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı 2

Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi
05 .

METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu kesimleri için buzlanma ve don, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerler için çığ uyarısında bulundu. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

06 .
Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu hava etkili olurken, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

İstanbul Valiliğinin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine yer verildi.

Bugün sabah saatlerinde hava yağmurlu, hava sıcaklığı ise en düşük 8, en yüksek 12 derece olacak.

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenen İstanbul'un batısının sabah saatlerinde, doğusunun öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yarın parçalı bulutlu bir hava beklenirken hava sıcaklığının en düşük 6, en yüksek 10 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yağmurlu geçmesi beklenen 14 Şubat Cuma günü ise hava sıcaklığı en düşük 5, en yüksek 10 derece olacak.

07 .

Kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi
08 .
Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi

UYARILAR

Doğu Karadeniz Kıyılarında Yağmur ve Kar Erimeleri, Yükseklerinde Kar Yağışlarına Dikkat!: Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışları alan Doğu Karadeniz bölgesinde bugünden itibaren güneyli rüzgarlar, Çarşamba ve Perşembe günleri ise kıyılarda orta ve yer yer kuvvetli ( 20-50 kg/m2) sağanak yağmur, 500-600 m üzeri yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Sağanak yağışlarla birlikte 500 m rakım altındaki bölgelerde kar erimeleri de beklenmektedir. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının, kıyı kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

09 .

BOLU DAĞI'NDA ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar etkili oluyor.

Kar yağışı özellikle kara yolunun Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde aralıklarla devam ediyor.

Kar kalınlığının yer yer bir metrenin üzerinde olduğu bölgede Karayolları ekipleri karla mücadele çalışması sürdürüyor. 

Trafik akışının normal seyrinde ilerlediği bölgede, trafik ekipleri sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. 

Öte yandan Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde kar yağışı hafif şekilde devam ederken, Bolu kent merkezinde ise aralıklarla karla karışık yağmur etkili oluyor. 

Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi
10 .
Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den bir uyarı daha: Hepsi tatil edildi

DOĞU'DA KAR YAĞIŞI 

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde kar yağışı etkisini sürdürecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir süredir aralıklı kar yağışının görüldüğü bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Sabahtan itibaren Erzincan, öğle saatlerinden sonra ise Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kar yağışı etkisini sürdürecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 22, Ardahan'da 19, Kars'ta 17, Erzurum'da 16, Tunceli, Erzincan ve Iğdır'da 8 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Erzincan ve Tunceli'de 1, Ardahan'da 3, Kars'ta 4, Erzurum'da 6, Ağrı'da 8 derece olması bekleniyor.

Bölge genelinde buzlanma ve don ile yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunması dolayısıyla vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.