5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...
01 .
Meteoroloji Genel MüdürlüğüErzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars için son dakika uyarısında bulundu. Ayrıca meteoroloji'ye göre iç ve batı kesimlerde sıcaklıklar artacak. İstanbul'da ise araklıklarla yağmur görülebilir. İşte yurtta beklenen hava tahimini...
02 .

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu (Konya ve Karaman dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

03 .
5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey ve iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, güney ve doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

04 .

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 6

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 12

İzmir: Az bulutlu 17

Adana: Parçalı bulutlu 15

Antalya: Az bulutlu 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu 11

Trabzon: Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu 10

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı eksi (-) 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 6

5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...
05 .

ELAZIĞ'DA HAVA DURUMU

Elazığ’da kar yağışı etkisini gösterdi, çadırlarda kalan depremzede çocuklar ise bu anın tadını çıkararak doyasıya eğlendi. Meteorolojinin uyarılarının ardından Elazığ’da da kar yağışı etkisini gösterdi. 24 Ocak’ta yaşanan 6.8’lik deprem nedeniyle evleri hasarlı olan aileler, kar yağışına kaldıkları çadır kentlerde yakalandı. Aileler çadırlarının önlerini temizlerken, çocuklar ise bu anın tadını çıkardı.

06 .
5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...

BİTLİS'TE KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Bitlis'te gece saatlerinden bu yana devam eden kar ulaşımda aksamalara neden oldu. Kentte etkisini sürdüren kardan dolayı Bitlis merkezde Batarya Kavşağı ile çevre yolunda çok sayıda araç yolda kaldı.

07 .

Bitlis’te aniden bastıran kar yağışından dolayı yollarda mahsur kalanlara Bitlis Valiliğinin talimatı ile kumanya dağıtıldı.
Yolda kalan vatandaşlara kumanyalar AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından dağıtıldı.

5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...
08 .
5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...

Van’ın Çatak yüksekten düşerek yaralanan bir kişi, 4 saatlik çalışma sonucu hastaneye kaldırıldı. Van’ın Çatak ilçesinde yüksekten düşerek yaralanan hastanın yardımına Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri koştu. Çatak ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Narlı Mahallesi’nde düşerek kolu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Zeki Koyun isimli vatandaş, 112 sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan mahalleye ulaşamayan ekipler, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede ambulansın bulunduğu alana giden ekipler yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen 4 saatlik bir çalışma ile mahalleye ulaştı. 

09 .

5 İLDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars'ta kar yağışının etkili olacağı bildirildi.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın çok bulutlu olacağı bölgede, öğle saatlerine kadar Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars'ta aralıklı kar yağışı bekleniyor.

5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...
10 .
5 il için Meteoroloji'den kırmızı alarm...

HAKKARİ'DE ÇIĞ DÜŞTÜ

Hakkari’nin Kaymaklı köyünde yoğun kar yağışı sonrası yola düşen çığ nedeniyle bir minibüs karda mahsur kaldı. İçinde 1 diyaliz hastası ile birlikte bulunan 10 kişi Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. Yolda saatlerce mahsur kalan yolcular çok korktuklarını belirterek kurtulmuş olmanın mutluluğunu yaşadı.