Adana

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

13:08 28 Ocak 2016
Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, il yöneticileri, parti üyeleri ve bazı vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı söylediği sözler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni, il teşkilatı, parti üyeleri ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, Adana Adliyesi'ne geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda ve TBMM'deki grup toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulunulmasının ardından Yeni, adliye önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kabul edilemeyecek ifadeler kullandığını, bu sözlerin, toplumun ve kültürün kabul edemeyeceği ifadeler olduğunu vurgulayan Yeni, "İnanıyorum ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeleri eğer partisinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk duysa o da şu anda bizlerle aynı üzüntüyü paylaşırdı" dedi.

Yeni, Kılıçdaroğlu'nun görevde kaldığı süre içerisinde sadece seçim kaybetme alışkanlığını ortaya koyduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu hiçbir şekilde siyasete bir seviye getirme anlayışı veya kaygısı taşımayan, toplumumuzun ve milletimizin kaygılarını, değerlerini hiçe sayan CHP Genel Başkanının milletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler hepimizi derinden üzmüştür. Bugün, devletimizin yetkili organlarını, kabul edilemeyecek üslupla Cumhurbaşkanımıza yapılmış saygısızlığı ve çirkin iftiraları takip edilmesi yönünde yetkili organları göreve davet ettik. Bunun takipçisi olacağız. CHP'ye oy veren vatandaşalarımız da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kullanılan bu ifadeleri kabul etmiyorlardır. Zaten Kılıçdaroğlu'nun sahip olduğu bu seviyesiz, kendi kültürünü ve ahlakını yansıtır ifadeler, CHP'nin almış olduğu oy oranıyla da kendini göstermektedir. Devlet terbiyesi ve devlet adabı içerisinde siyaset yapılması gerektiğini beyan etmek istiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.