Adana

AK Parti 6. Büyük Olağan Kongresi'ne doğru

14:46 15 Ağustos 2018
AK Parti 6. Büyük Olağan Kongresi'ne doğru

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm girişimler, adı her ne olursa olsun, hangi mecradan yapılırsa yapılsın milletimizin kararlı ve dik duruşu, AK Parti kadrolarının azmi ve gayretiyle boşa çıkacaktır." dedi.

Başkan Yeni, yönetim kurulu üyeleriyle il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin 6. Büyük Olağan Kongresi'nin 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da yapılacağını anımsattı.

16 Nisan 2017 halk oylamasından sonra milletin onayını, 24 Haziran seçimleriyle de teyidini alan ve hayata geçen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye'de yeni bir dönem başladığını belirten Yeni, "Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu, 'yuvam, sevdam, aşkım' dediği partisine bu vesile ile geri döndü. 6. Büyük Olağan Kongremizle inşallah partimiz içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşamasını da tamamlamış olacak." diye konuştu.

Türkiye'ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirmiş olduğu sorumluluk bilinciyle bir demokrasi şöleni içerisinde kongrelerini gerçekleştireceklerini söyleyen Yeni: şöyle konuştu:

"16 yıldır girdiği bütün seçimleri kazanan partimiz, ilerlemeyi ve yenilenmeyi teminat altına almış durumda. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaseti bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizler siyaseti bir makam ve statü değil, sorumluluk olarak addediyoruz. Görev ve sorumluluklarımızdaki değişim bizim için her seferinde bir yenilenme ve tazelenme anlamına geliyor. Bugüne kadar hizmet yarışında bayrağı aldığı noktadan hep daha ileriye taşıyan kadrolarımız bugünden sonra bu hizmet yarışında hep daha iyisi için çalışmaya devam edecek."

18 Ağustos Cumartesi günü bütün teşkilatlarla ve halkımızla birlikte Ankara Arena Spor Salonu'nda olacaklarını ifade eden Yeni, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yorulmadan, bir an dahi duraksamadan, büyük bir azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımız ve gençlerimize verdiğimiz sözü tutarak Türkiye'yi lider ülke yapma hedefimize kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm girişimler, adı her ne olursa olsun, hangi mecradan yapılırsa yapılsın milletimizin kararlı ve dik duruşu, AK Parti kadrolarının azmi ve gayretiyle boşa çıkacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye çocuklarımıza borcumuzdur. Kongremizin tüm AK Parti ailesine, ülkemize, halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

Yeni, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.