Adana

Sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuk kaçmak isterken hayatını kaybetti

09:02 27 Ağustos 2021 27 Yorum Var
Sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuk kaçmak isterken hayatını kaybetti

Adana’da bisikletli küçük çocuk kendisine saldıran sokak köpeklerinden kaçmak isterken birden yola fırlayınca otomobil çarpması sonucunda yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre kaza, 21 Ağustos günü 2000 Evler Mahallesi Öğretmenler Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 13 yaşındaki Arda Doruk Derin, bisikletiyle kaldırımda giderken bölgede sürü halinde başıboş gezen sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Derin, köpeklerden korkup kaçarken bisikleti ile bulvara fırladı. Bu sırada toplu taşıma aracı çocuğa çarpmaktan son anda kurtulurken, yan şeritten gelen bir başka otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle fırlayan çocuk, refüjün kenarına düşerek ağır yaralandı. Otomobil sürücüsü M.B. hemen aracını sağa çekip çocuğun yardıma koştu. Kazayı gören diğer vatandaşlar da sağlık ekiplerine haber verdi. Derin, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak bir gün sonra hayatını kaybetti. Kazadan sonra gözaltına alınan otomobil sürücüsü, kusurlu bulunmadığı için ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Derin’in cenazesi ise yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Kabasakal Mezarlığında defnedildi.

İKİ HAFTA ARAYLA HEM BABA HEM DE EVLAT ACISI

Kazadan hayatını kaybeden çocuğun babası Mehmet Derin’in bu olaydan iki hafta önce de babasının kaybettiği öğrenildi. Derin, çocuğunu da kazada kaybedince iki hafta arayla hem baba hem evlat acısı yaşadı.

İLK OLAY DEĞİL

Bu arada kazayı gören Mehmet Şaşmaz ise, çocuğun sokak köpeklerinden kaçmak isterken aracın altında kalıp can verdiğini söyleyerek, “Burada sokak köpeklerinden kaynaklanan ilk olay değil. Daha önce de bir kişi bu köpekler saldırdığı için ayağını kırmıştı. Burada köpeklerden herkes şikayetçi, köpekler herkese saldırıyor. Burada sürü halinde geziyorlar. 15-20 tane köpek var. Mahalleli ve esnaf şikayetçi oluyor ancak hiçbir şey olmuyor” dedi.

Öte yandan çocuğun ölümüne neden olan köpekler bulvar kenarındaki boş arazide görüntülendi. Köpeklerin özellikle yayalara, bisikletli ve motosikletli kişilere saldırmaya devam ettiği bildirildi. 

YORUMLAR

27 Yorum Var
  • BİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende hayvan severim ama eşim enggeli arabayla gezerken saldırdı sokak köpeği derhal toplanmali sokak kopekler öl şeydi eşim nolcakti karşı çıkan insanların yasasıyla çocuklar insanlar ölüyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Rifat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün bir köpek,2 yıldır beslediğim beyaz tavuğumu yedi.Sürekli peşimde gezer,benden yiyecek isterdi.Belediyeler ve hayvan hakları savunucuları köpekleri savunup yiyecek verdikçe çoğalacak,başımıza bela olacaklar ve oluyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet erkanı bu işe bir çözüm bulmalı . İstanbul gibi bir şehrin ortasında bile köpek sürüleri insanlar ve araçlar için tehdit oluşturuyor. Sürü halindeki başıboş köpekler kesinlikle barınaklara toplanmalı.
    Cevapla
  • Yakup Mil 2 yıl önce Şikayet Et
    Köpek besleyen ve insanlardan daha çok hayvanlara değer veren hayvanseverler bu davada mutlaka yargılanmalı. Artık gerçekten yeter, sokak hayvanları insanlardan daha değerli değildir. Köpekler yaratılışları gereği vahşi hayvanlardır.
    Cevapla
  • Kütahya'lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin TRT payı altında aldığı gibi,her belediye de 3-5-10 herneyse abonelere yansıtsa ( benden yana helal olsun,kayıtsız-şartsız) sahipsiz hayvan barınakları yapılsa,başı boş köpekler burada toplansa,düzenli bakımları yapılıp,ihtiyaçları giderilse .....Sokaklarımız köpekten geçilmiyor.Grup halinde sabahlara kadar cirit atıyorlar,ne uyku ne huzur var.Bıktık artık bıktık.Hele ki birde benim gibi vardiyalı çalışanı,bebeği,hastası olanı düşünün artık.vicdan lütfen vicdan !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.