Afyonkarahisar

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğdu:

16:05 17 Mart 2017
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğdu:

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Bütün milliyetçilere, bütün demokratlara, bütün özgürlükçülere sesleniyorum. Bu vatanı her kim seviyorsa, 16 Nisan’da vatanın hayrına bir iş yapmalıdır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Afyonkarahisar'daki İl Teşkilatını ziyaret ederek, düzenlenen basın toplantısında Afyonkarahisar'a milletin hayrı için geldiklerini söyledi.

"Şu anda bizim önümüzde bir seçim yok" diyen Erdoğdu, "Parti programımızı anlatmıyoruz. Önümüzde bir memleket meselesi var. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini etkileyebilecek önemli bir tercih yapmak zorundayız." dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğdu, TBMM’de CHP’li milletvekillerinin MHP’li milletvekillerinin telefon numaralarını sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla ilgili "Bazen parlamentoda bu tip şeyler oluyor. Zaten parlamentonun kültüründe de bu var. Parlamentoda CHP ile MHP arasında değil, MHP ile HDP arasında, CHP ile AK Parti arasında, HDP ile AK Parti arasında böyle insani ilişkiler vardır. Selamlaşırız, sohbet ederiz. Türkiye gündemini değerlendiririz. Bazen de dört partinin bir araya geldiği durumlar olur." diye konuştu.

- "Meclisteki kutuplaşmadan bıktık artık"

Erdoğdu, TBMM'de o milli birliği yakalasak, Türkiye'nin ortak doğrularında anlaşabilsek ve farklılıklarımızı zenginleştirebilsek ondan sonra ülkemizde kişi başına düşen milli gelirin 50 bin dolar olabileceğini söyledi.

Bugün Türkiye’nin siyasetinin kutuplaşma üzerine durduğunu aktaran Erdoğdu, şunları söyledi:

"Bizi kim kutuplaştırıyor. Bu kutuplaşmadan beslenenler bizi kutuplaştırıyor. Yolsuzluğunun açığa çıkmasından korkanlar, bu kutuplaşma sayesinde makamlarını koruyanlar, kırmızı plakaya binenler, artık bizi kavga ettirmeyin. Biz bu ülkede kavga etmek istemiyoruz. AK Parti’nin milletvekilleri benim düşmanım değil. Benim kardeşim. Birçok noktada farklılaşmış olabiliriz. MHP’liler benim düşmanım değil, HDP’liler benim düşmanım değil. Biz bu ülkenin insanlarıyız. Yeter artık. Herkes bir kavga beklentisinde. Biz bıktık, yorulduk artık. Sürekli bir gerginlik, bir tartışma."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.