Aksaray

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

16:20 07 Nisan 2016
KılıçdaroÄŸlu'nun Bakan RamazanoÄŸlu'na yönelik sözleri

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Bir kadına, anneye böyle bir ifadenin kullanılmasını asla doğru bulmuyoruz. Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla siyaset tarihine bir kara leke olarak düşmüştür. Bu sözleriyle onun, kadınlara ne kadar değer verdiğini görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Dağdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini esefle kınadığını söyledi.

Böyle bir ifadeyi Kılıçdaroğlu'ndan beklemediklerini dile getiren Dağdaş, "Siyasette elbette eleştiri vardır ancak bu, eleştirinin bir hayli üzerindedir. Bir kadına, anneye böyle bir kelimenin kullanılmasını asla doğru bulmuyoruz. Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla siyaset tarihine bir kara leke olarak düşmüştür. Bu sözleriyle onun, kadınlara ne kadar değer verdiğini görüyoruz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun anamuhalefet partisi lideri olarak Türkiye'nin dünya arenasındaki saygınlığını zedelediğini savunan Dağdaş, şunları kaydetti:

"CHP'nin Genel Başkanı, bu davranışıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu'na ahlaksızca bir sataşmada bulunmuştur. Kadının, inancımızdaki yeri ve önemini dikkate aldığımızda yapılan bu hakaretin aklı başında bir insana asla yakışmadığını ve bu tavrı şiddetle kınadığımızı belirtmek isteriz. Her zaman sözde kadın haklarıyla gündeme gelen CHP'nin bugün yaptığıyla söyledikleri arasında çelişki içerisinde bulunduğunu görüyoruz. CHP'nin Sayın Genel Başkanı, çirkin açıklamasının ardından tekrar bu sözünün üzerinde durarak yinelemiş, çirkin davranışını sürdürmüştür. Sayın Kılıçdaroğlu'na cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu, dinimizin kadına ne kadar çok değer verdiğini tekrardan hatırlatmak isteriz. Böyle bir düşünceye sahip siyasetçinin gelecekte ülke yönetiminin başına geçme ihtimalini düşünmek dahi istemeyiz."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.