Ankara

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

22:45 14 Kasım 2015
G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin çok kapsamlı bir reform programı bulunduğunu belirterek, "Halkımız bize bu reformları uygulamamız için çok güçlü bir yetki verdi. Bu da Türkiye'de birçok iş fırsatının oluşacağı anlamına geliyor" dedi.

Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi öncesinde, B20 Türkiye Gala Yemeği gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in yer aldığı yemeğe, iş dünyasından liderler, STK temsilcileri ve basın mensupları da katıldı. 

Bakan Şimşek, yemekte yaptığı konuşmada, iş dünyasının G20'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu, Türkiye'nin G20 başkanlığına yaptığı katkılardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin iş camiasında yapılan iyi işleri desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Şimşek, şunları söyledi:

"Bizlere bulunduğunuz tavsiyelerin uygulanacağından emin olun. Türkiye'nin çok kapsamlı bir reform programı var. Halkımız bize bu reformları uygulamamız için çok güçlü bir yetki verdi. Bu da Türkiye'de birçok iş fırsatının oluşacağı anlamına geliyor. Umuyoruz ki bu ziyaret, Türkiye'ye yaptığınız son ziyaret olmayacak ve sizler de Türkiye'nin başarı öyküsünün bir parçası olacaksınız. Biz de kesinlikle sizin işlerinizin burada başarılı olmasında yardımcı olacağız."

Yemekte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Eurochambers Global Oda Platformu Başkanı ile Eurochambers Onursal Başkanı Christoph Leitl arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel de anlaşmanın ardından konukları selamlayarak, "Zirvenin Antalya'da gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Antalya turizmin başkenti olarak biliniyor ama bugünlerde siyasetin de başkenti haline geldi" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.