Ankara

Başbakan Davutoğlu Düzce'de

16:50 15 Nisan 2016
Başbakan Davutoğlu Düzce'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Acaba şu an AK Parti değil de herhangi bir muhalefet partisi iktidarda olsaydı, bu pozitif tablo ortaya çıkabilir miydi, mümkün müydü? Kendi partisini yönetmekten aciz olanlar, partisini paralel yapının sözcüsü haline getirenler, Türkiye'yi yönetebilir mi Allah aşkına? Kendi partilerini yönetemeyenlerden, proje üretemeyenlerden, siyaset geliştiremeyenlerden bu millete hayır gelir mi? Her biri kendi içinde mücadeleye düştü. Kurultay kavgalarına girdiler, kongre kavgalarına girdiler." dedi.

Davutoğlu, Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda yaklaşık 600 milyon lira değerindeki 81 projenin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, birilerinin başbakan olma icazetini başka yerlerde aradığını, kendilerinin ise milletten icazet aldığını belirtti.

Alandaki gençlere, "Bu memleket yürüyecek yiğit aradığında 'biz buradayız' demeye var mısınız?" diye seslenen Başbakan Davutoğlu, AK Parti siyasetinin mihenk noktasının millet olduğunu, son nefeslerine kadar da millet için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşması, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Başbakan Davutoğlu da alandakilere, "Biz de bize yüzde 70 destek veren Düzce ile gurur duyuyoruz" sözleriyle karşılık verdi.

Davutoğlu, asla Ankara'ya sıkışan, millete yabancılaşan bir parti olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayarak, 7 Haziran'da bir anda Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere en güzel dersi milletin verdiğini, bugün artık eski Türkiye'den eser kalmadığını, milletiyle kucaklaşan, milleti için üreten bir hükümetin bulunduğunu kaydetti.

Küresel ekonominin henüz toparlanamadığı bir ortamda bile Türkiye olarak kalkınmanın sürdürüleceğini bildiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin geçen yıl iki seçime rağmen, yüzde 4 büyüdüğünü vurguladı.

- "Edep dışına çıkan açıklamalar yapanlardan bu millete hayır gelir mi?"

Davutoğlu, 2015'te yaklaşık 700 bin, krizden bu yana da 6 buçuk milyon kişiye ilave istihdam sağladıklarını anımsatarak, özellikle kadınların istihdamını artırdıklarını, AK Parti hükümetlerinin mali disiplini çok önemli bulduğunu, 2016'nın ilk üç ayında bütçenin fazla verdiğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bankacılık sektörünü sağlam bir zemine oturttuk. Acaba şu an AK Parti değil de herhangi bir muhalefet partisi iktidarda olsaydı, bu pozitif tablo ortaya çıkabilir miydi, mümkün müydü? Kendi partisini yönetmekten aciz olanlar, partisini paralel yapının sözcüsü haline getirenler, Türkiye'yi yönetebilir mi Allah aşkına? Kendi partilerini yönetemeyenlerden, proje üretemeyenlerden, siyaset geliştiremeyenlerden bu millete hayır gelir mi? Görüyorsunuz, her biri kendi içinde mücadeleye düştü, kurultay kavgalarına girdiler, kongre kavgalarına girdiler. Ama biz, sizinle beraberiz. Arkamızda millet, önümüzde ufuk, yeni yollara düştük. Siyasi nezakete sahip olmayanlardan, her kelimesiyle haya ve edep dışına çıkan açıklamalar yapanlardan bu millete hayır gelir mi?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerine giderken, bütün vatandaşların doğumdan emekliye kadar ki ihtiyaçlarını hesaba katan vaatlerde bulunduğunu anımsatarak, üç ayda söz verdikleri bütün vaatlerin yüzde 100'ünü yerine getirdiklerini belirtti.

AK Parti'nin hiçbir zaman mazeretlerin arkasına saklanmadığını kaydeden Davutoğlu, "Biz mazeretlerin, bahanelerin arkasına saklanacak bir hareket değiliz, söz verdik ve yaptık." dedi.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.